Ana SayfaGüncelPolis ‘kurgu fezlekeyi’ iddianamede unutursa: ‘Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi…’

Polis ‘kurgu fezlekeyi’ iddianamede unutursa: ‘Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi…’

HABER MERKEZİ – Bursa’da 12 HDP ve DBP’li hakkında kurgu bir fezleke hazırlayan polisler, ‘hikayelerini’ savcının iddianamesi arasında unuttu. Skandal denilecek iddianamenin içinde unutulan ‘kurgu fezleke’de polisler “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi…” diyerek sıradan bir kahvaltıyı nasıl ‘illegal’ göstereceklerini kurguluyorlar.

Bursa’da 7 Kasım 2016 ile 14 Kasım 2016’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi hakkında hazırlanan iddianame Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kimler yargılanıyor?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bursa İl Yöneticisi Ceylan Erol, Osmangazi İlçe Eş başkanı Azad İmal, İl Yöneticisi Layık Hanazay, Mudanya İlçe Eşbaşkanı Mediha Azra Güllüpınar, Yıldırım İlçe Eş Başkanı Mehmet Kocaman’ın tutuklu, Nilüfer İlçe Eş Başkanı Seyfettin Havuz, PM Üyesi avukat Cahit Kırkazak, üye Atilla Kaya, avukat Ayşe Batumlu Kaya, avukat Levent Pişkin, avukat Mehmet Deniz Büyük ve Demokratik Bölgeler Partisi Bursa İl Eşbaşkanı Recep Kuru’nun tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması bugün görülecek.

Polis hazırladığı ‘kurgu fezleke’yi iddianamenin içinde unutursa…

Ancak duruşma öncesi “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanacak sanıkların iddianamesinin içinde ‘unutulan’ polise ait ‘kurgu’ bir fezleke ortaya çıktı.

Polislerin hazırladıkları ve iddianamenin arasında unuttukları kurgu fezlekeleri

dihaber’in haberine göre dava öncesi dosyayı inceleyen avukatlar, polisin fezleke hazırladığı sırada düşündükleri kurguyu savcının hazırladığı iddianamenin içinde buldu.

Söz konusu ‘kurgu fezleke’de polisler, 30 Ekim 2016’da HDP Yıldırım İlçe Örgütü’nde yapılan bir kahvaltıyı nasıl illegal göstermeye çalıştıklarını konuşuyor.

Buna göre polislerin etkinlik davetiyeleri için “Teröre finansman sağlıyorlar diyeceğiz” dediği ifadeleri iddianameye yansıyor.

Kahvaltı için KJA Bursa’nın kendi Facebook sayfasında yaptığı çağrının da aynı maksatla değerlendirildiği anlaşılıyor.

HDP İl Yöneticisi Ceylan Erol ve Mudanya İlçe Eşbaşkanı Mediha Azra Güllüpınar’ın kişisel Facebook hesaplarındaki paylaşımları ise “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi…” diye formüle ediliyor.

Yazım hataları ve bozuk bir Türkçe ile hazırlanan polis fezlekesinde adı geçen “Gazi abi”nin İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis olduğu belirtiliyor.

‘Örgüte yardım diyeceğiz’

12 kişi hakkında polisin kurgusunu yaptığı ve savcının hazırladığı iddianamenin 317/ 421 sayfasında unutulan ilgili bölüm aynen şöyle geçiyor:

30.10.2016 tarihinde yeni HDP yıldırım ilçede kahvaltı etkinliği yapıldı. Bununla ilgili davetiye sattılar. Ceylan ile birlikte organize ettiler. Kja bursa sayfasında kahvaltıdan foto paylaşımı var, davetiye paylaşımı var. 10 tl ye sattılar. Örgüte yardım dicez Ceylan ve Mediha kendi facesinde de paylaştı ortak bir tespit yapacağız ikisinede ekleyecez. İkisininde davetiye satış ile ilgili görüşmeleri var öneeeemliiii. Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile…

Kurgu fezlekenin tamamı