Ana SayfaGüncelPolisin darp edip ‘elimiz acıdı’ diyerek dava açtığı avukatlar yargılandı

Polisin darp edip ‘elimiz acıdı’ diyerek dava açtığı avukatlar yargılandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Adliyesi önünde yapılan oturma eyleminde polisler tarafında darp edilip beli kırılan ve polislerin ‘elimiz ağrıdı’ diyerek şikayetçi oldukları avukat Zeycan Balcı Şimşek hakkında açılan dava görüldü. Duruşma 13 Ekim’e erteledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi 22 avukatın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yargılandığı davanın duruşması sonrası, basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara polis müdahale etmiş ve Zeycan Balcı Şimşek’in beli kırılmıştı.

Balcı Şimşek polisler hakkında şikayetçi olmuş ama haklarında hiçbir dava açılmamıştı.

Ancak polislerin ‘elimiz ağrıdı, yaralandı’ diyerek şikayette bulunması sonucu aralarında Şimşek’in de bulunduğu 10 avukat İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Zeycan Balcı Şimşek, Mürsel Önder, Diren Yeşil, Gökmen Yeşil, Güray Dağ, Şükriye Erdem, Aycan Çiçek, Yağmur Ereren, Avni Güçlü Sevimli ile Naciye Demir’in hakkında açılan davada avukatların 3 yıl hapsi isteniyor.

“Asıl yargılanması gereken polisler”

Duruşmaya, Şimşek, Ereren ve Sevimli sanık sıfatı ile katıldı. Ayrıca çok sayıda avukat da Şimşek’in müdafiliği için duruşmada hazır bulundu.

Sanık sıfatı ile yargılanan 7 avukat ise duruşmaya katılmazken, dava kapsamında 4 polis müşteki sıfatıyla duruşma salonunda yer aldı.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, sanık sıfatı ile yargılanan 3 avukat savunma yaptı.

Yapılan savunmalarda avukatlar, polislerin kendilerine saldırdığını belirterek, asıl sanık sıfatı ile yargılanması gerekenlerin polislerin olması gerektiğini ifade etti.

Müşteki sıfatıyla duruşmada yer alan polisler ise ifadelerinde eski beyanlarını tekrar etti. Ardından taraf müdafileri savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 13 Ekim’e erteledi.