Ana SayfaDünyaRakka’dan kaçış…

Rakka’dan kaçış…

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’ya ilerleyişi sürerken kaçış yolu bulabilen Rakkalı sivillerin kentten çıkışı da devam ediyor. Bölgedeki gazetecilerden Seyit Evran, Rakka’dan bu kaçışı görüntüledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyon devam ediyor.

Operasyon kapsamında geçtiğimiz günlerde Tabka kenti ile Fırat Barajı’nın tamamı IŞİD’den kurtarılmıştı.

Savaşçıların Rakka’ya ilerleyişi ise sürüyor.

Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka kentine yaklaşmasıyla kaçış yolu bulabilen Rakkalı siviller de kentten kaçmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar en az 100 bin sivilin kentten kaçtığı belirtiliyor. Kenti terk edenlerin büyük çoğunluğu ise DSG’liler tarafından güvenli alanlara taşınıyor.

Gazeteci Seyit Evran, sivillerin Rakka’dan bu kaçışını görüntüledi.

Evren’in objektifine yansıyan fotoğraflarda sivillerin kentten kafileler halinde kaçtığı, yük ile doldurulan araçlar ya da yaya olarak kentten uzaklaşmaya çalıştıkları görülüyor.

Kentten ve yakın civarlarda bulunan IŞİD işgalindeki köy ve kasabalardan kaçanlar ilkin Demokratik Suriye Güçleri’nin denetimindeki alanlara ulaşıyorlar.

Siviller genelde Rakka’nın kuzeyindeki Eyn İsa kentinde kurulan kampa yerleşiyor. Ancak sivillerin yerleştikleri bu kamplarda imkanlar kısıtlı.

Bazı Rakkalılar ise DSG denetimindeki alanlarda bulunan yakınlarının yanına yerleşiyor.