Ana SayfaGüncelRamazan’da ‘Barış Sofraları’ kuruluyor: ‘Paylaşmak için azığını, direnmek için gücünü al da gel’

Ramazan’da ‘Barış Sofraları’ kuruluyor: ‘Paylaşmak için azığını, direnmek için gücünü al da gel’

HABER MERKEZİ – DİK Kadın Meclisi, Ramazan ayında “Paylaşmak için azığını, çoğaltmak için sevgini, direnmek için gücünü al da gel” diyerek iftarlarda “Barış Sofraları” kuracaklarını açıkladı.

Demokratik İslam Kongresi (DİK) Kadın Meclisi, “Ramazan Bildirisi ve Barış Sofraları” programını açıkladı.

Ramazan ayında “Paylaşmak için azığını, çoğaltmak için sevgini, direnmek için gücünü al da gel” sloganıyla “Barış Sofraları” kuracağını belirten DİK’ten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kuran’ın evrensel mesajı hakikat, adalet ve Barış’tır. Derdi hakikat, duruşu adalet ve hedefi barış olanların ayıdır. Kuran ayı olan Ramazan, hayatımızın bu ilkelere ne oranda denk düştüğünü test etme ve kendimizi hesaba çekme ayıdır. O halde elimizden ve dilimizden Kuran düşmediği halde toplumumuzda neden zengin ile yoksulun arasındaki uçurumlar bu kadar derin? Açlık, sefalet, evsizlik, işsizlik, göç, savaş, neden yakamızı bırakmıyor?

Ramazan ayı ezilen kadınların, kölelerin, yoksulların ve istismar edilen çocukların kıyam ettiği aydır. Ramazan ayı Hira’dan Mekke’ye, Mekke’den çağlara ve zamanlara yayılan insanlık bildirisinin yıldönümüdür. Bu bildiriyi, mesajı alan her insanın, canın Barış Sofrası’nda buluştuğu ve ortaklaştığı aydır.

“Barış Sofraları”  2 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Eyüp-Göktürk’te, 9 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Beylikdüzü’nde, 15 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da Sultanbeyli’de, 23 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Eyüp-Yeşilpınar’da kurulacak.