Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Rapunzel’ korkuttu: İhraçla koparıldığı öğrencilerine kitap okudu, Milli Eğitim velileri ‘uyardı’

‘Rapunzel’ korkuttu: İhraçla koparıldığı öğrencilerine kitap okudu, Milli Eğitim velileri ‘uyardı’

HABER MERKEZİ – KHK ile mesleğinden ihraç edilen ve ihraç edildiği okulun önünde “KHK zulmünü kabul etmiyoruz” diyerek öğrenciler ve veliler ile birlikte kitap okuma etkinliği düzenleyen öğretmen Hüseyin Demir, etkinliğine katılan öğrencilerin velilerine İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından, “O örgüt üyesi. Onun etkinliğine katılırsanız hepinizi oradan toplarız” şeklinde ‘uyarı’ yapıldığını söyledi.


Haber: ÇAĞDAŞ KAPLAN


İstanbul Sancaktepe’de bulunan Hisar Yapı İlkokulu’nda ilkokul öğretmeniyken Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile mesleğinden ihraç edilen öğretmen Hüseyin Demir, her Salı günü okul önünde yer alan parkta öğrencileri ve velileri ile bir araya gelerek kitap okuma etkinliği düzenliyordu.

4 haftadır öğrenci ve velilerin yoğun ilgisi ile devam eden etkinlikte Demir geçen hafta, öğrencilerine Richard Bach’ın ünlü “Martı” kitabını tanıtıp okumuştu.

Etkinliklerde bugüne kadar öğrencilerine masallar ve öyküler okuyan Demir, etkinlik süresince öğrencileriyle birlikte “Güzel ve Çirkin”, “Rapunzel”, “Sinbad”, “Sinsi Tilki ve Kırmızı Horoz” gibi birçok masalı okudu.

Geçen hafta Demir etkinlik düzenlediği sırada okulun önüne iki zırhlı polis aracı getirilmişti.

Demir, bu hafta düzenleyeceği etkinlik öncesi ise velilerin İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından okulda toplanarak etkinliğe katılmamaları yönünde ‘uyarıldığını’ söyledi.

Milli Eğitim Müdürü velileri tehdit etti iddiası

Gazete Karınca’ya konuşan Demir, durumu kendisine velilerin aktardığını belirterek şunları söyledi:

Velileri okulda toplamışlar. “O örgüt üyesi. Onun etkinliğine katılırsanız hepinizi oradan toplarız” diye tehdit etmişler. Çocukların önünde gözaltına aldıracaklar herhalde.

‘Tehdit de etseler öğrencilerimle buluşmak için gideceğim’

Velilerin birçoğunun bu durumun ardından kendisini arayarak “Hocam kusura bakmayın etkinliğe katılamayabiliriz” dediğini belirten Demir, velilerin durumunu anlayabildiğini ama tehditlere rağmen öğrencileri ile buluşmak için yarın (30 Mayıs) okulun önüne giderek etkinliğini yapacağını söyledi.

Demir son olarak şunları ifade etti:

Bu güne kadar öğrencilerimle buluşmak için gidip onlara batı klasiklerini okudum. Masallar okuduk. Güzel ve Çirkin’den tutalım Rapunzel’e kadar. Bu durum kimi neden korkuttu anlayamadım.