Ana SayfaGüncelRoboskili ailelerden Gülmen ve Özakça’ya destek: Vicdanlara seslenen onurlu bir eylem

Roboskili ailelerden Gülmen ve Özakça’ya destek: Vicdanlara seslenen onurlu bir eylem

HABER MERKEZİ -KHK ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 71. gününe giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya bir destek de Roboskili ailelerden geldi. Aileler, “Vicdanlara seslenen bu onurlu eylemi destekliyoruz” dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Ortasu/Roboski ve Gülyazı/Bujeh köylerinden 28’i aynı aileden 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürülmesinin ardından adalet mücadelesi veren aileler katliamın 281’inci haftasında da bir araya gelerek açıklama yaptı.

Roboskili aileler, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın 71 gündür işlerine geri dönebilmek için yaptıkları açlık grevini desteklediklerini açıkladı.

Aileler adına açıklamayı yapan, KHK ile kapatılan Roboski-Der Başkanı Veli Encü, Gülmen ve Özakça’nın eyleminin ‘onurlu bir eylem’ olduğunu belirterek şunları söyledi:

Çocuklarımız ve kardeşlerimiz için 281 haftadır yürüttüğümüz adalet mücadelesini görmezden gelen iktidar bugün işlerini geri alabilmek için tüm yönüyle haklı bir talep dile getirmek üzere bedenlerini ve ruhlarını açlığa yatıranların eylemlerini de görmezden geliyor. Yandaş medya eliyle çarpıtılıyor. Vicdanlara seslenen bu onurlu eylemi destekliyor ve bu taleplerin yükseltilmesinde taraf olduğumuzu bildiriyoruz.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan AB'ye: Bizi almıyorsanız başımızın çaresine bakarız
Sonraki Haber
LGBTİ'leri tehdit eden Mican'ın davası görüldü: Sanık da avukatı da duruşmaya gelmedi