Ana SayfaGüncel‘Şarkı ve marş’ yasağından sonra: Gülmen ve Özakça’nın fotoğrafları da yasaklandı

‘Şarkı ve marş’ yasağından sonra: Gülmen ve Özakça’nın fotoğrafları da yasaklandı

HABER MERKEZİ – ‘Güneş battıktan sonra şarkı, marş ve sloganı’ yasaklayan Ankara Valiliği’nin ardından bu kez de Emniyet, işlerine geri dönmek için yaptıkları açlık grevi eylemi nedeniyle tutuklanan ve grevi cezaevinde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın resimlerinin tişörtlere basılmasını yasakladı.

Geçen hafta “kamu güvenliği” ve “vatandaşları tedirgin etme” gibi gerekçeler ile ‘güneş battıktan sonra ateş yakarak eylem yapılmasını, yüksek sesle şarkı, türkü, marş ve benzeri sloganlar atılarak basın açıklaması yapılmasını’ yasaklayan Ankara Valiliği’nin ardından Emniyet’ten de  yeni bir yasak kararı geldi.

Kanun Hükmüne Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için yaptıkları açlık grevi eylemi nedeniyle tutuklanan ve 82’inci gününe giren eylemlerini cezaevinde devam ettiren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın resimlerinin tişörtlere basılması yasaklandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre yasağı, Gülmen ve Özakça’nın tutuklanmasının ardından  Yüksel Caddesi’ndeki eylemlerine devam eden öğretmen Acun Karadağ, sosyal medya hesabından duyurdu.

Karadağ, üzerinde Gülmen ve Özakça’nın resimlerinin olduğu tişörtlerin basımı için önerilen basım merkezine Ankara Emniyeti’nden resmi yazı gönderildiğini açıkladı.

Gür Özalit isimli baskı merkezine emniyetten gönderilen yazıda Gülmen ve Özakça’nın tişörtlerinin bastırılması yasaklandığı belirtili.

Karadağ, yasak kararını sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

Nuriye ve Semih tişörtlerini Gür Ozalit’e bastırabilirsiniz demiştim ya. Gür Ozalit’e yazı göndermiş emniyet. Yasaklamış basımı. Kazandık galiba.