Ana SayfaGüncelSelin Sayek Böke: CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü’nden istifa ettim

Selin Sayek Böke: CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü’nden istifa ettim

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi eleştirdiği bir açıklama ile CHP’deki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu. İstifaya ilişkin konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bunun kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Selin Sayek Böke, parti görevlerini bıraktığını açıkladı.

Sayek Böke, istifa açıklamasını Twitter’daki hesabı üzerinden duyurdu.

Partisinin 16 Nisan’dan sonraki tutumunu eleştiren Sayek Böke, “‘Hayır’ iradesini temsil eden en güçlü siyasi aktör olması gereken CHP’ye hakim olan yönetim anlayışı, demokrasi paydası etrafında birleşen milyonların sesini güçlendirmek yerine, parti içi demokrasiyi ve kurumsal yapıyı tartıştıran tutumlar sergilemiştir” dedi.

Sayek Böke açıklamasında, “Gelinen noktada mevcut yönetim anlayışının parçası olmayı uygun bulmuyorum. Bu sebeple CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevlerimden istifa ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Sayek Böke’nin Twitter’dan duyurduğu istifa açıklaması şöyle:

Partiden ilk açıklama

Selin Sayek Böke’nin istifasına ilişkin ilk değerlendirme ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’den geldi.

İstifayı NTV’de değerlendiren Aksünger, bunun kendileri için de sürpriz olduğunu söyledi ve Sayek Böke’nin PM Üyesi olarak yarın yapılacak toplantıya katılıp katılmayacağını bilmediğini ifade etti.

“CHP’de bu tür şeylerin üst üste gelmesini anormal karşılıyorum” diyen Aksünger, “Bunun da mücadele azminin eksikliğinden değil bence kendine göre iç iktidar savaşında kendine pozisyon alma öngörülerini değerlendiren arkadaşlar olarak değerlendiriyorum bunu” dedi.

Aksünger ayrıca, Sayek Böke’nin istifası için ‘parti kültürü ve terbiyesinin göz ardı edildiği’ eleştirisini de getirdi.




Önceki Haber
Rusya, Suriye'deki 'güvenli bölge' anlaşmasının tam metnini yayınladı
Sonraki Haber
Cinsel şiddetle mücadele ve farkındalık için koşacaklar