Ana SayfaGüncel‘Şengal Soykırımı’ kitabının yazarı Dinç’in imza günü Aram Kitabevi’nde

‘Şengal Soykırımı’ kitabının yazarı Dinç’in imza günü Aram Kitabevi’nde

HABER MERKEZİ – “Ezidilerin 73. Fermanı Şengal Soykırımı” kitabının yazarı tarihçi Namık Kemal Dinç, yarın Aram Kitabevi’nde düzenlenecek imza gününde okurlarla buluşacak.

Zan Yayınları’ndan çıkan “Ezidilerin 73. Fermanı Şengal Soykırımı” kitabının yazarı tarihçi Namık Kemal Dinç, yarın İstanbul Aram Kitabevi’nde düzenlenecek olan imza gününde okurlarla buluşacak.

Yarın (27 Mayıs) saat 13.00’da Beyoğu’nda bulunan aram kitabevinde düzenlenecek imza günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Kitap hakkında

Tarihçi Namık Kemal Dinç’in kaleme aldığı kitap; 3 Ağustos 2014 tarihinde başlayan ve Irak’ın Şengal bölgesinde yaşayan IŞİD tarafından Ezidileri hedefleyen soykırım sürecini konu ediyor. Şengal Soykırımı, katliamdan kurtulup Türkiye’de kamplarda kalan Ezidilerle yapılan sözlü tarih görüşmelerine dayanarak anlatılmaktadır.

Diyarbakır, Batman ve Siirt kamplarında kalan yaklaşık yüz Ezidi ile derinlemesine görüşmeler yapılmış, kayıt altına alınan bu görüşmeler deşifre edilmiş ve Kürtçeden Türkçeye çevrilmiş. Kitap ağırlıklı olarak bu saha çalışmasının verileri üzerine şekillenmiş. Soykırımın canlı tanıkları yaşadıklarını anlatırken bugün Şengal üzerine devam eden tartışmalara dair oldukça önemli bilgiler sunuyorlar.

Kitapta sadece katliamın canlı tanıklarının anlatımlarını değil Şengal’in kısa tarihi ve Ezidiler hakkında genel bilgilere ulaşmak da mümkün.