Ana SayfaKadınSigara içtikleri için üç kadına saldıran erkek tutuklandı

Sigara içtikleri için üç kadına saldıran erkek tutuklandı

HABER MERKEZİ – Antalya’da sokakta sigara içtikleri için üç kadına saldıran bir erkek, Dilay Ö.’nün boğazına sigara bastırdı. Saldırgan ‘kasten adam yaralama, hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla tutuklandı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde geçtiğimiz Cumartesi günü annesi ve teyzesiyle evlerine giden 20 yaşındaki Dilay Ö., yolda sigara içen teyzesine sözlü ve fiziksel tacizde bulunan Başaran T. isimli erkeğin saldırısına maruz kaldı.

Annesinin boğazını da sıkan erkek, genç kadını boğazına sigara bastırarak yaraladı.

Duvar’ın aktardığı habere göre yaşananları anlatan Dilay Ö., teyzesinin sigara yaktığı sırada karşıdan gelen iki kişiden Başaran isimli erkeğin “Bu ülke ne hale geldi, kadınlar yolda sigara içiyor. K….ler gibi” dediğini söyledi.

Bu sırada çevrede başka kimse olmadığını da belirten Özel, şunları kaydetti:

Bunun üzerine annem ‘Bize mi dediniz? Burası özgür bir ülke. İçtiğim sigaraya karışamazsın’ diye bağırdı. Adını sonradan öğrendiğimiz kişi de ‘Üzerinize neden alınıyorsunuz’ dedi ve ‘S…..n gidin’ şeklinde küfretti.

‘Elindeki sigarayı boğazıma bastırdı’

Bunun üzerine yaşanan arbedede Başaran T.’nin, annesinin boğazını sıktığını ifade eden Ö., şöyle devam etti:

Adamın anneme saldırdığını görünce koşarak müdahale ettim. Ayırmaya çalışırken adam elindeki sigarayı boğazıma bastırdı. Ben acıyla kıvranırken o kaçmaya başladı. Yaklaşık 5 sokak kovaladıktan sonra vatandaşların yardımıyla yakalandı. Hemen polisi aradık. Çevredeki vatandaşlar da saldırgana müdahale etti. Başaran T. gözaltına alınırken biz de karakola giderek şikâyetçi olduk.

Yaşananlar sonrası Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden darp edildiklerine dair rapor aldıklarını söyleyen Dilay Ö., şunları söyledi:

Uzmanlar, boğazımda ikinci dereceden yanık oluştuğunu, sigara izinin kalıcı olduğunu söyledi. Estetik operasyon geçirmem gerekiyormuş. Ben o saldırganın izini ömrüm boyunca boğazımda taşıyacağım. Artık yolda da yürüyemez olduk. Dava açacağız. En ağır cezayı almasını istiyorum.

Saldırgan tutuklandı

“Kasten adam yaralama, hakaret ve tehdit” suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Başaran T. ise savcılıktaki ifadesinin ardından aynı suçlamayla tutuklandı.