Ana SayfaÇalışma YaşamıSoma katliamının 3. yıl dönümü: Valilikten mitinge ‘koşullu’ izin

Soma katliamının 3. yıl dönümü: Valilikten mitinge ‘koşullu’ izin

HABER MERKEZİ – Soma’da madende meydana gelen iş cinayetinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için bugün Cengiz Topel Meydanı’nda miting yapılacak. Valilik tarafından mitinge yer ve saat şartının değiştirilmesi koşuluyla izin verildiği ortaya çıktı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinin yıl dönümü olan bugün (13 Mayıs) Sosyal Haklar Derneği (SHD) ve madenci yakınları tarafından bir eylem düzenlenecek.

Miting saat 14.30’da Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Müessesi önünde başlayıp, Cengiz Topel Meydanı’nda sona erecek.

2 yıldır yapılan eyleme bu sene Soma Kaymakamlığı tarafından önce izin verilmedi ardından saati değiştirildi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre, valilik mitinge yer ve saati değiştirme kaydıyla izin verdi.

“Aileler olarak Mayıs’ın gelmesini istemiyoruz”

Katliamda 26 yaşındaki oğlu Uğur Çolak’ı yitiren İsmail Çolak, acılarının çok taze olduğunu belirterek, “Mayıs’ın gelmesini istemiyoruz aileler olarak” dedi.

Kaymakamlık 13 Mayıs Cumartesi günü valilik, büyükşehir ve ilçe belediyesiyle birlikte yapacağı resmi törenleri gerekçe göstererek mitingimize önce izin vermedi. ‘İzin çıkmasa da biz bu mitingi yapacağız ve devlet erkânını her yerde protesto edeceğiz’ dedik. CHP milletvekilleri devreye girince, mitingin saati ve yeri değiştirildi.

Miting tertip komitesi

Mitingin tertip komitesinde SHD Genel Sekreteri Can Atalay, maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden Uğur Çolak’ın babası İsmail Çolak, Erdoğan Köse’nin eşi Gülfidan Köse, Sezai Kılınç’ın babası Tahir Kılınç ve Kader Yıldırım’ın kardeşi İlknur Kiriş de yer alıyor.