Ana SayfaGüncelSözcü’ye ‘FETÖ’ operasyonu: İmtiyaz sahibi dahil 4 kişi için gözaltı kararı

Sözcü’ye ‘FETÖ’ operasyonu: İmtiyaz sahibi dahil 4 kişi için gözaltı kararı

HABER MERKEZİ – Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 gazete çalışanı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Sözcü Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Şüphelilerin ikamet adreslerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince arama ve gözaltı işlemi gerçekleştirildi.

CNN Türk’ün haberine göre 4 isim, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün gazetenin internet sitesinden deşifre etmekle suçlanıyor.

4 isime, “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek”, “Cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak” iddiaları yöneltiliyor.

Sözcü’nün avukatından açıklama

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz’ın DHA’ya yaptığı açıklamada ise, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dört isim hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Yılmaz ayrıca, yapılan aramalarda Burak Akbay’ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli’nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu’nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi.

Avukat Yılmaz, Mediha Olgun’un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi.

Başsavcı’dan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da Sözcü Gazetesi’ne yönelik operasyonla ilgili DHA’ya açıklama yaptı.

Fidan, “Operasyon Sözcü Gazetesi’nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama kararı var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor” dedi.

Burak Akbay’dan açıklama

Gazetenin sahibi Burak Akbay’dan da operasyona ilişkin bir açıklama geldi.

“Doğru ve dürüst gazetecilik yaptığım için hedefteyim” diyen Akbay, şöyle devam etti:

Savcının firari olduğum yolundaki açıklaması ise tam bir skandal. Referandum öncesi her Türk vatandaşı gibi oyumu kullanmak için Londra’dan İstanbul’a dönüp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Yani Türkiye’deydim… Referandumun ardından anneannem vefat etti. Yine Türkiye’ye geldim. Bu nasıl firarilik, anlamak mümkün değil.

Kılıçdaroğlu: Kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 19 Mayıs dolayısıyla düzenlediği “Hürriyet Yürüyüşü”ne katıldı. Kılıçdaroğlu, Güven Park’ta yürüyüş öncesi yaptığı kısa açıklamada, Sözcü Gazetesi’ne düzenlenen operasyona tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü’ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü’ye yapılmış operasyon Türkiye’ye yapılmıştır. Medya üzerinde bu kadar baskıyı Türkiye kaldıramaz. Dolayısıyla buradan ayrıldıktan sonra İstanbul’da Sözcü’yü de ziyaret edeceğim. Onların yanında olduğumuzu her ortamda ifade ettik. Yine onların yanına giderek ifade edeceğim. Buradan bu bayram günü bütün yargı mensuplarına çağrı yapıyorum. Siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz. Sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vazgeçin. Türkiye’ye adalet dağıtın. Eğer siz adalet dağıtmazsanız devleti çökertirsiniz.

Previous post
Gazeteci Pınar Gayıp gözaltına alındı
Next post
İran'da rengarenk kıyafet yasağı kadınları yıldıramıyor