Ana SayfaDünya‘Suriyeli Kürtlerle ilişkimiz sürecek’ diyen Putin: Türkiye’nin endişelenmesi için sebep yok

‘Suriyeli Kürtlerle ilişkimiz sürecek’ diyen Putin: Türkiye’nin endişelenmesi için sebep yok

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın Suriyeli Kürtlerle irtibatlarının devam edeceğini belirterek, “Ankara’nın endişelenmesi için sebep yok” dedi.

ABD’nin Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için düzenlenen Rakka operasyonunu yürüten YPG’ye ağır silah temini ile ilgili tartışmalar devam ederken bir açıklama da Rusya’dan geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen ‘Kuşak ve Yol Forumu’nun ardından basın toplantısı düzenledi.

Putin, “Rusya, Suriyeli Kürtlerle irtibatı sürdürecek. Ankara’nın endişelenmesi için sebep yok” dedi.

Putin, Rusya’nın Suriyeli Kürtlere silah temin etmeyi gerekli görmediğini de söyledi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov da 12 Mayıs’ta düzenlediği basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD yönetimiyle yaptığı görüşmelere ilişkin değerlendirmede bulunmuş ve ABD’nin YPG’ye silah temininin Lavrov’un Trump ve ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson ile yaptığı görüşmelerde ele alındığını söylemişti.

Dün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan PYD Eş Başkanı Salih Muslim ise “ABD’nin YPG tavrı net, Türkiye gerçeği kabul etmeli. ABD ve Rusya da biz masada olmadan Suriye’de siyasi bir çözüm olmayacağını çok iyi biliyor” demişti.