Ana SayfaDünyaTabka’yı IŞİD’den kurtaran Demokratik Suriye Güçleri: Kent, sivil meclise bırakılacak

Tabka’yı IŞİD’den kurtaran Demokratik Suriye Güçleri: Kent, sivil meclise bırakılacak

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri’nin Tabka’yı IŞİD’den kurtarması sonrası operasyonu yürüten komutanlar tarafından yapılan açıklamada, kentin Tabka Sivil Meclisi’ne devredileceği ve Fırat Barajı’nın da tüm Suriye’ye hizmet edeceği duyuruldu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık’ta başlattığı operasyon devam ediyor.

Operasyonun 21 Mart’ta başlatılan Tabka ayağının ise geçtiğimiz günlerde sona erdiği, kentin IŞİD’den tamamen kurtarıldığı açıklanmıştı.

Kurtarılan kentte bugün yapılan son açıklamada ise operasyonun nasıl yürütüldüğü, kentin nasıl IŞİD’den temizlendiği anlatıldı.

Kent merkezinin ve Fırat Barajı’nın 10 Mayıs itibariyle IŞİD’den tamamen temizlendiğinin belirtildiği açıklamada, sivillerin de kurtarıldığı ifade edildi.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada çok sayıda IŞİD mensubunun Demokratik Suriye Güçlerine teslim olduğu belirtilirken, birçoğunun da sivillerin arasına saklandığı ancak onların da yakalandığı kaydedildi.

Operasyonun sona ermesinin ardından Tabka’nın geleceğine ilişkin bilgilerin de verildiği açıklamada, kentin yönetiminin Tabka Sivil Meclisi’ne bırakılacağı belirtildi.

“Kentin güvenliğini meclise bağlı savunma birimlerinin sağlayacağını duyuruyoruz” denilen komutanlık açıklamasında, Fırat Barajı Kurumu’nun ise Suriye’nin ulusal kurumu olduğu ve bu kurumun tüm Suriye bölgesine hizmet edeceği duyuruldu.