Ana SayfaGüncel‘Tarih kitapları mağlubiyetleri anlatıyor’ diyen Erdoğan: Müfredatı yeniden düzenleyeceğiz

‘Tarih kitapları mağlubiyetleri anlatıyor’ diyen Erdoğan: Müfredatı yeniden düzenleyeceğiz

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “19 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yaptığı konuşmada ‘mağlubiyetleri’ anlatan tarih müfredatını eleştirdi, “Bizim tarihimiz böyle değil. Müfredatımızı yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs dolayısıyla Saray’daki buluşmada konuştu.

Seçilme yaşını 18’e indirdiklerini hatırlatan Erdoğan, 21 Mayıs’taki kongreye işaret ederek de “Gençlere yer vermekte kararlıyız” dedi

Erdoğan buradaki konuşmasında “Bizim devrimimiz Batılıların dediği gibi sessiz devrimdir. Rabbim bizi mahçup etmesin” ifadesini de kullandı.

Konuşmasında müfredata da değinen Erdoğan, tarih kitaplarında ‘mağlubiyetlerin’ yer aldığını belirterek bunu eleştirdi ve müfredatın değiştirileceğini söyledi:

Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en keskin yolu tarihleri ile olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihle olan bağlarımızı kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle, garip garip şeylerle adeta geçmişi olan tarih olduk. Anlı şanlı tarihimizi bize o şekli ile göstermediler. Diliyoruz ki müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz.




Önceki Haber
Gözaltına alınan HDP Milletvekili Berdan Öztürk serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Surlulara 'kenti boşaltın' anonsu: 'Diyarbakır'ın hafızası yok edilmek isteniyor'