Ana SayfaDünyaTrump döneminde tutuklanan mülteci sayısında büyük artış

Trump döneminde tutuklanan mülteci sayısında büyük artış

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın göreve gelmesinin ardından mültecilere yönelik sert uygulamalar rakamlara da yansıdı. 22 Ocak ile 30 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde 41 bin 318 göçmen gözaltına alınırken 10 bin 800’ü tutuklandı.

ABD’de yeni Başkan Donald Trump’ın göreve başlaması ardından mültecilere yönelik gözaltılarda yüzde 40’lık bir artış yaşandığı duyuruldu.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu (ICE) tarafından yayınlanan verilere göre, 22 Ocak ile 30 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde 41 bin 318 mülteci gözaltına alındı.

Bu sayı geçtiğimiz yılın aynı döneminde 30 bin 28 iken, yüzde 40’a yakın bir artış yaşandığı anlamına geliyor.

Aynı dönemde kriminal bir suç işlemediği halde sadece sınırı ‘yasadışı’ olarak geçtiği gerekçesiyle tutuklanan mültecilerin sayısında ise yüzde 150 civarında bir artış yaşandı.

Bu mültecilerin sayısı 22 Ocak-30 Nisan 2016 tarihleri arasında 4 bin 200 iken, bu yılın aynı döneminde 10 bin 800’e yükseldi.

Göçmenlere yönelik tutuklamaların artmasında Donald Trump’ın İç Güvenlik Bakanı John Kelly’ye “yasadışı göç ve göçmenler”in işlediği suçlara dair sert önlemler alınmasına ilişkin talimatının etkili olduğu belirtiliyor.