Ana SayfaDünyaTrump ‘radikalleşmeye karşı mücadele’ çağrısı yaptı, istikrarsızlıktan İran’ı sorumlu tuttu

Trump ‘radikalleşmeye karşı mücadele’ çağrısı yaptı, istikrarsızlıktan İran’ı sorumlu tuttu

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump, ilk yurtdışı ziyareti olan Suudi Arabistan’da 50’den fazla Arap ve İslam ülkesi liderine hitaben bir konuşma yaptı. Trump, Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin ‘radikalleşmeye karşı mücadele’ye liderlik etmeleri gerektiğini söyledi, bölgedeki istikrarsızlıktan da İran’ı sorumlu tuttu.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldiğinden bu yana ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştiriyor.

Trump ilk ziyaretini Suudi Arabistan’a yapıyor.

ABD Başkanı, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da aralarında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğu nüfusun çoğunluğunu Müslüman ve Arapların oluşturduğu devletlerden 55 ülke lideri ve üst düzey temsilcisine hitaben bir konuşma yaptı.

Başkalarına inancı ve hayat tarzı konusunda “ders verme” amacında olmadığını belirten Trump, Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerin ‘radikalleşmeye karşı mücadele’ye liderlik etmeleri gerektiğini söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre Trump, bölgedeki istikrarsızlıktan da İran’ı sorumlu tuttu. Mezhepsel çatışmayı körüklemek ve Suriye’deki rejimin suçlarını desteklemekle itham ettiği İran’ın izole edilmesi gerektiğini de savundu.

Trump konuşmasında, daha önce sıklıkla kullandığı ve Müslümanların tepkisini çeken “Radikal İslami terör” ifadesini kullanmadı.

Donald Trump Mart 2016’da CNN’e verdiği demeçte “Sanıyorum ki İslam bizden nefret ediyor. Orada muazzam bir nefret var. Bunun kökenine inmeliyiz” ifadelerinde bulunmuştu.

[irp posts=”35627″ name=”ABD ile Suudi Arabistan arasında 110 milyar dolarlık silah anlaşması”]