Ana SayfaGüncelTrump ziyareti öncesi ABD’li yetkili: Erdoğan ziyareti iptal ederse büyük kayıp olmaz

Trump ziyareti öncesi ABD’li yetkili: Erdoğan ziyareti iptal ederse büyük kayıp olmaz

HABER MERKEZİ – TSK’nin Rojava ve Şengal’e yönelik hava harekatının ardından “Türkiye’nin artık Amerika’nın ortağı olamayacağını” söyleyen ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass, Trump’ın YPG’ye silah teminatı için Pentagon’a verdiği yetkiye ilişkin de “Erdoğan ziyaretini iptal ederse büyük bir kayıp olmaz” dedi.

 

ABD Başkanı Donald Trump’ın YPG’nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) ağır silah temini kararının ardından, ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Richard Haass konuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Açıklamayı Twitter hesabından yapan Haass, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Trump’a yapacağı ziyarete işaret ederek şunları söyledi:

Trump yönetiminin Suriye Kürtlerini silahlandırdığını görmek güzel. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) ziyaretini iptal ederse, otoriter yönetimi ve Suriye’deki yararsız rolü göz önüne alındığında büyük bir kayıp olmaz.

1989 ile 1993 yılları arasında George W. Bush’un özel asistanlığını yapan, halihazırda Amerika Dış İlişkiler Konseyi Başkanı olan Richard N. Haass, TSK’nin Rojava ve Şengal’e yönelik hava harekatının ardından da “Türkiye’nin artık Amerika’nın ortağı olamayacağını” söylemişti.

Erdoğan “Trump’la konuşacağım” demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin IŞİD’le mücadele eden YPG’ye silah temin etme kararı ile ilgili yaptığı açıklamada “Temenni ediyorum ki yanlıştan bir an önce dönülür” demişti.

Erdoğan, konuyla ilgili endişelerini 16 Mayıs’ta ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmesinde gündeme getireceğini söylemişti.

Ancak Erdoğan konuşurken ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyondan YPG’lilere silah temininin ‘çok kısa sürede’ yapılacağı açıklaması gelmişti.