Ana SayfaGüncelTürkiye’nin ‘hava durumu’ The Times’ta: ‘İnsanlar olan bitenden kaçmak için mi havadan bahsediyor?’

Türkiye’nin ‘hava durumu’ The Times’ta: ‘İnsanlar olan bitenden kaçmak için mi havadan bahsediyor?’

HABER MERKEZİ – The Times gazetesinin İstanbul muhabiri, Mayıs sonu gelmesine karşın Türkiye’de havaların ısınmadığını ve bu konunun gündelik sohbetlerle haberlerin gündeminde olduğunu söylüyor. Muhabire göre, hava durumu, Türkiye’de insanların üzerinde konuşabileceği birkaç “güvenli konudan” biri.

Britanya’nın köklü gazetelerinden The Times, Türkiye’de son dönemde etkisi görülen olumsuz hava koşullarıyla ilgili muhabirleri Hannah Lucinda Smith’in izlenimlerine yer verdi.

Smith bu dikkat çekici bu izleniminde, ‘dost sohbetlerinde’ havayla ilgili muhabbetlerin döndüğüne dikkat çekiyor ve “Bazen Türkiye’nin sıkıntıları arttıkça insanların da olan bitenden kaçmak için mi hava durumundan bahsediyorlar diye düşünmeden edemiyorum” diyor.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre The Times muhabiri, Mayıs ayında Van’a yağan karın günlerce gazete ve televizyonlara haber olduğuna dikkat çekiyor.

Muhabir, kentteki çatışmalarda yaşamını yitiren üç askerin ise gazetelerde kar haberlerinden daha küçük görüldüğünü belirtiyor.

Gazetenin muhabiri izleniminde devamla şu tespite yer veriyor:

Erdoğan’ın muhalifler üzerindeki baskısı artarken, gazeteler ardı ardına kapanırken ve bürokraside ihraçlar sürerken, İstanbul metrosundaki ekranlarda da kedi ve köpek videoları yayınlanıyor.

Smith, yazısının sonunda ise “Türkiye’de soru sormadığın sürece güvendesin” diyen ancak adını vermeyen bir Türkiyeli gazetecinin yorumlarına yer veriyor.