Ana SayfaGüncelTürkiye’nin Vatikan Büyükelçisi: Deniz Yücel’e Papa bile yardım edemez

Türkiye’nin Vatikan Büyükelçisi: Deniz Yücel’e Papa bile yardım edemez

HABER MERKEZİ – Vatikan’daki Türkiye Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlanmadığını savunarak, tutuklu gazeteci Deniz Yücel’e “Papa’nın bile yardım edemeyeceğini” söyledi.

Vatikan’daki Türkiye Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Roma’da KNA (Katolik Haber Ajansı) haber ajansının sorularını yanıtladı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Paçacı, Türkiye’de tutuklu bulunan Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel’le ilgili de açıklamalarda bulundu.

Paçacı, tutuklu gazeteci Deniz Yücel için “Papa’nın af çağrısının da işe yaramayacağını” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlandığı iddialarının ise “negatif propaganda” olduğunu savunan Büyükelçi, söz konusu iddiaların “Gülen kültünün yurtdışındaki lobi çalışmalarının bir sonucu” olduğunu söyledi.

Ne olmuştu

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklanmıştı.

Deniz Yücel’e savcılık sorgusu sırasında 2015 yılında yaptığı Cemil Bayık röportajı, Cizre, Yüksekova ve Türkiye’nin Irak Kürdistan Bölgesi ve Musul politikalarına ilişkin yazdığı haberlerinin sorulduğu belirtildi. Yücel’e, Red Hack ile irtibatı olup olmadığı sorusu da sorulmuştu.

Almanya hükümeti Yücel’in serbest bırakılmasını talep ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Elimizde görüntüler, her şey var. Bu tam bir ajan terörist” şeklinde konuşarak kendisi görevde olduğu sürece Yücel’in Almanya’ya iade edilmesinin söz konusu olmayacağını ifade etmişti.

Previous post
AB Bakanı Çelik’e göre Türkiye gazeteciler için ‘güvenli’: ‘Cezaevindekiler gerçek gazeteci değil’
Next post
Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için heyet oluşturuldu