Ana SayfaGüncelTÜSİAD: Çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz

TÜSİAD: Çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz

HABER MERKEZİ – TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda ‘çözüm süreci’ mesajı verdi. Özilhan, müzakerelerin sürdüğü çatışmasızlık dönemine işaret ederek “Çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz” dedi.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, müzakerelerin sürdüğü çatışmasızlık dönemine işaret ederek “Çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TÜSİAD YİK Toplantısı’nda konuşan Özilhan’ın, ‘çözüm süreci’nin başarısızlığa uğramasının ardından değerini daha iyi anladıklarını ifade ettiği açıklaması şöyle:

Hükümetimizin terörizme karşı attığı her adımın yanındayız. Aynı zamanda terör eylemlerine başvuran hareketlerin, toplumun kimi kesimlerinde destek görmesi siyasi bir meseledir. Bunun çözüm yolu da siyasidir. Ak Parti hükümetlerinin siyasi vizyon ve cesaretle tasarlayıp hayata geçirdiği çözüm sürecinin değerini şimdi daha iyi anlıyoruz. Çözüm süreci ne yazık ki çeşitli nedenlerle akamete uğradı. Sorun bugün komşularımızdaki iç savaş ve kargaşa ortamı yüzünden daha da karmaşık hale geldi.