Ana SayfaGüncelTutuklu HDP’li Burcu Çelik çocuğunu yanına istedi

Tutuklu HDP’li Burcu Çelik çocuğunu yanına istedi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Burcu Çelik, 3 yaşında olan çocuğu Asmin Mira’yı, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nde yanına almak için cezaevi idaresine başvuru yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik, 19 Nisan’da tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilmişti.

Çelik, 3 yaşındaki çocuğu Asmin Mira’yı yanına almak için cezaevi idaresine başvuru yaptı.

560 çocuk cezaevinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Gamze İlgezdi tarafından hazırlanan raporda, cezaevinde annesiyle birlikte 560 çocuğun kaldığı açıklanmıştı.

Burcu Çelik dahil 10 HDP’li vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor.

Öte yandan tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ ile Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’ın vekilliği düşürülmüş durumda.

Son olarak da HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız’ın vekilliklerinin düşürülmesi için Meclis’te komisyon kurulmuştu. Toplanan Meclis Komisyonu ise oy çokluğuyla milletvekilliklerinin düşürülmesi yönünde tavsiye raporu hazırlamıştı.