Ana SayfaGüncelÜç Fidan mezarları başında ve yürüyüşlerle anıldı: ‘Yoldaşlarımıza sözümüz var, umudu büyüteceğiz’

Üç Fidan mezarları başında ve yürüyüşlerle anıldı: ‘Yoldaşlarımıza sözümüz var, umudu büyüteceğiz’

HABER MERKEZİ – Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 45’inci yıldönümünde mezarları başında, ayrıca bir çok kentte düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.

‘68 devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin bugün 45. yılı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan hem mezarları başında hem de farklı kentlerde düzenlenen yürüyüşlerle anıldı.

  Bugün idam edilişlerinin 45. yılı: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan kimdir?

Gençlik örgütleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yurttaş, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mezarlarının bulunduğu Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu kapıda bir araya geldi.

Gezmiş’in abisi Bora Gezmiş, CHP’li Milletvekilleri Şenal Sarıhan, Haydar Hakverdi ile Deniz Gezmiş’in avukatı Halit Çelenk’in eşi Şekibe Çelenk de anmaya katıldı.

Ortak açıklama, KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Kaygusuz tarafından okundu.

‘68 gençliğinin o dönem verdikleri mücadelenin bugün daha iyi anlaşıldığını ifade eden Kaygusuz, iktidarının politikalarını eleştirdi ve şöyle konuştu:

Emperyalizm, kapitalizm ve dünya gericiliği, onların savaşçı politikaları, dünya halklarının direnişiyle er geç yenilecektir. Sermaye düzeninin, tek adam rejiminin faşist saldırganlığa karşı; bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm mücadelesi kazanacaktır. İşçi sınıfı; tüm halkların talepleriyle birleşerek kapitalizmi tarihin çöplüğüne gömecektir. Yoldaşlarımıza sözümüz var: Umudu büyüterek, geleceğin sınıfsız ve sömürüsüz dünyasını mutlaka kuracağız.

Daha sonra kortejler halinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mezarlarının bulunduğu alana doğru yürüyüşe geçildi.

Mezarlara sigara, karanfil ve buğday bırakıldı ve gelen gruplar burada anmalarını gerçekleştirdi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan İstanbul, Kocaeli ve Antalya’da da yürüyüşlerle anıldı.