Ana SayfaGüncelUlaştırma Bakanı’ndan Wikipedia açıklaması: ‘Yanlış bilgileri kaldırsınlar yayına izin verelim’

Ulaştırma Bakanı’ndan Wikipedia açıklaması: ‘Yanlış bilgileri kaldırsınlar yayına izin verelim’

HABER MERKEZİ – Erişime engellenen dijital ansiklopedi Wikipedia ile ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Yanlış bilgileri kaldırsınlar, yayınlara izin verelim” dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’den BTK kararıyla erişme engellenen dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’nın durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye, terör örgütü destekçisi olarak gösterilemez. Yanlış bilgileri kaldırsınlar, yayınlara izin verelim” diyen Arslan, Wikipedia’nın bağlı olduğu Wikimedia Vakfı’nın Türkiye’de temsilcilik açıp vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’de bir temsilcilik açmaları ve böylece bizim bir muhatabımızın burada olması ve bu muhatap çerçevesinde burada kuracakları bir şirket marifetiyle de vergi mevzuatımız çerçevesinde elde ettikleri kazançtan Türkiye’de uygun vergiyi vermelerini istiyoruz. Türkiye’de yaptıkları işlemlerden bir gelir elde ediyorlar ve hiçbir şekilde bu, vergilendirilmiyor. Türkiye’de vergi verebilir hale gelmelerini istiyoruz.

  Erişime engellenen Wikipedia, Anayasa Mahkemesi’ne gitti