Ana SayfaGüncelVekillikleri düşürülmek istenilen Sarıyıldız ve Hezer’e ceza

Vekillikleri düşürülmek istenilen Sarıyıldız ve Hezer’e ceza

HABER MERKEZİ – Vekilliklerinin düşürülmesi için süreç başlatılan HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız’ın ödenek ve yollukları kesildi.

TBMM Başkanlık Divanının milletvekili izin talepleri ile ödenek ve yolluklarına ilişkin kararları Genel Kurul’a sunuldu.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Onaylanan kararlara göre milletvekillikleri düşürülmek istenilen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın yurt dışında bulunduğu ve Genel Kurul birleşimlerine katılmadıkları gerekçesiyle ödenek ve yolluklarının kesilmesine karar verildi.

Hezer’in vekilliğinin düşürülmesini görüşecek Karma Komisyon’da kurulan Hazırlık Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Kurayla belirlenen 5 kişilik Komisyon’un iki toplantı sonrası hazırladığı raporu Karma Komisyon’a sunması bekleniyor.

Faysal Sarıyıldız’ın raporu ve talep ettiği izinler de Genel Kurul’da kabul görmediği için dosyası Başkanlık Divanı üzerinden Karma Komisyon’a gönderilecek. Daha sonra Faysal Sarıyıldız için de ayrı bir Hazırlık Komisyonu kurulacak.