Ana SayfaKadınYargıtay ‘İnsanların bir arada yaşadığı mekan’ deyip asansörde cinsel saldırı cezasına indirim yaptı

Yargıtay ‘İnsanların bir arada yaşadığı mekan’ deyip asansörde cinsel saldırı cezasına indirim yaptı

HABER MERKEZİ – Yargıtay, bir anne ile çocuğuna asansörde cinsel saldırıda bulunan erkeğe yerel mahkeme tarafından verilen ceza arttırımını ‘insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortam’ olarak nitelendirerek bozdu.

Nevşehir’de 2016 yılında bir kadın 4 yaşındaki kızı ile birlikte yaşadığı apartmandaki asansöre bindi.

Aynı anda asansöre binen H.Ş. isimli kız çocuğunu cinsel istismarda bulundu. Buna engel olmak isteyen annesini ise cinsel tacize maruz bırakan saldırgan ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Saldırgan hakkında Nevşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Basit cinsel istismar” suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Habertürk’ün haberine göre Nevşehir 2’nci asliye ceza mahkemesi, H.Ş.’yi anneye ‘basit cinsel istismar’ suçundan önce beş yıl cezaya çarptırdı.

Ardından da asansörü ‘insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunda bulunduğu mekan’ olarak değerlendirerek, cezanın 7.5 yıla çıkarılmasına karar verdi. H.Ş., ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da iki yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca H.Ş.’ye  ‘sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce üç yıl, ardından da yine aynı hüküm uyarınca artırım yaparak 4.5 yıl hapis cezası verdi.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, asansörün, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) “cinsel saldırı” suçunu düzenleyen 103/3-b maddesinde yer alan “insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamlar” dan olmadığını belirtilerek sanığın cezasında bu hüküm uyarınca artırım yapılmasını yasaya aykırı buldu ve kararı bozdu.