Ana SayfaGüncelYeni video ortaya çıktı, ses analizi yapıldı: ‘Korumalara saldırı talimatını Erdoğan veriyor’

Yeni video ortaya çıktı, ses analizi yapıldı: ‘Korumalara saldırı talimatını Erdoğan veriyor’

HABER MERKEZİ – “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan protestoculara yönelik saldırı hala ABD’nin gündeminde. Ortaya yeni çıkan bir videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olan biteni makam aracından izlerken korumasıyla yaptığı konuşma sonrası protestoculara yönelik bir saldırının gerçekleştiği görülüyor. Videonun ses analizini yapan uzmanlar ise ‘saldırı talimatını’ Erdoğan’ın verdiğini söylüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarının “Demirtaş’a özgürlük” pankartı taşıyan protestoculara saldırısı ABD’nin gündeminden düşmüyor.

ABD basınında Erdoğan’ın Donald Trump’ı ziyaretinden daha fazla ses getiren olayla ilgili ortaya çıkan yeni bir video ve videonun ses analizi ise Erdoğan’ın olan biteni aracından izlediği ve saldırı emrini verdiğine de işaret ediyor.

Başkentteki ABD Kamu Televizyonu olarak bilinen Amerikanın Sesi tarafından yayınlanan videoda Erdoğan’ın Washington’daki Büyükelçilik Rezidansına geldiği, korumalar ve kalabalık ile protestocuların karşı karşıya olduğu ama kavganın henüz başlamadığı görülüyor.

O sırada protestocuların sloganları yükselirken, Erdoğan’ın da yakın koruması ile konuşmaya devam ettiği videoya yansıyor.

Videonun bir kısmında ise korumanın aldığı talimatı diğer korumalara bildirdiği ve bunun ardından protestoculara saldırı düzenlendiği görülüyor.

Videonun ses analizini The Daily Caller’a yapan profesyonel ses editörü Salih Ferad, bazı ses teknikleri kullanarak yaptığı analizinde Erdoğan’ın korumalarına “Saldırın” talimatı verdiğini belirtiyor.

Ferad ayrıca, Erdoğan’ın korumalarıyla yaptığı konuşmanın hemen ardından korumanın “Dalın diyor, Servet abi dalın diyor” sözlerinin de duyulabileceğini söylüyor.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump önceki gün Beyaz Saray’da yaklaşık iki saat süren bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan’ın korumaları, Washington’daki Türk büyükelçilik konutu önünde toplanan ve ellerinde ‘Demirtaş’a özgürlük’ pankartı taşıyan bir gruba saldırmıştı.

Aralarında Erdoğan’ın korumalarının da olduğu çok sayıda kişinin eşlik ettiği saldırıda 2’si ağır 11 protestocu yaralanmıştı.

Olayın ardından aralarında John McCain’in de olduğu Cumhuriyetçi senatörler Türkiye’nin ABD Büyükelçisi’nin görevden alınması ve ‘özür’ çağrısı yaparken, medyada da protestoculara saldırıya tepki büyük.

Olayla ilgili gelişmeleri derlediğimiz haberimizi aşağıdan okuyabilirsiniz:

  ABD, ziyareti değil saldırıyı konuşuyor: Senatörlerden 'büyükelçi görevden alınsın' ve 'özür' çağrısı
Previous post
Columbia Records, 100 yıl öncesine ait ilk Kürtçe ses kayıtlarını yayınladı
Next post
Batman’da gözaltına alınan Fransız gazeteci 10 gündür tek kişilik hücrede