Ana SayfaKadın‘Yenikapı’daki şova katılmayacağım’ diyen Sıla’ya hakaret eden Güloğlu’na hapis

‘Yenikapı’daki şova katılmayacağım’ diyen Sıla’ya hakaret eden Güloğlu’na hapis

HABER MERKEZİ – “Darbeye karşıyım ama Yenikapı’daki şova katılmayacağım” diyen Sıla Gençoğlu’na televizyon ekranlarından nefret içeren ve cinsiyetçi söylemlerde bulunan Davut Güloğlu’na 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi, ceza paraya çevrildi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu’na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan şarkıcı Davut Güloğlu “Basın yoluyla alenen hakaret”ten 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza ise 8 bin 400 TL olarak adli para cezasına çevrildi.

Ne olmuştu?

Sıla Gençoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yenikapı’da düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmamış ve “Darbelere karşıyım ama böyle bir şovun içinde olmayacağım” demişti.

Bu sözlerinin ardından iktidara yakın medyanın hedefi olan Sıla’nın konserleri de arka arkaya iptal edilmeye başlamıştı.

Sıla hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ iddiasıyla suç duyurusunda da bulunulmuş, bunun üzerine bir açıklama yayınlayan Sıla, “Demokrasi farklılıklara saygı duymanın, o rengi farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır” demişti.

Yenikapı’daki mitingde Beyaz TV’ye konuşan Davut Güloğlu ise Sıla’yı nefret içeren ve cinsiyetçi söylemle hedef almıştı.

Sıla, bu sözlerin ardından şikayetçi olmuş ve Davut Güloğlu hakkında, “Basın yoluyla hakaret” suçundan 2,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.