Ana SayfaDünyaYPJ: Komşuluk ilişkilerine bağlıyız, silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmaz

YPJ: Komşuluk ilişkilerine bağlıyız, silahlar Türkiye’ye karşı kullanılmaz

HABER MERKEZİ – ABD yönetiminin IŞİD’e karşı Rakka operasyonunu yürüten YPG’ye silah sevkiyatına ilişkin konuşan YPJ Genel Komutanı Nesrin Abdullah,  Türkiye’den karara ilişkin gelen tepkilere ilişkin olarak, “Komşuluk ilkelerine bağlı kaldık. Bundan sonra bizim Türkiye’ye karşı savaşmak ve bu silahları Türkiye’ye karşı kullanmak gibi bir niyetimiz de olamaz” dedi.

ABD yönetiminin IŞİD’e karşı Rakka operasyonunu yürüten YPG’ye silah sevkiyatına onay vermesine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak ABD Savunma Bakanlığı Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik-Ortak Görev Gücü Sözcüsü Albay John. L. Dorrian, YPG’ye verilecek silahların geri alınmayacağını açıklamıştı.

Silah sevkiyatına ilişkin bir açıklama da Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanı Nesrin Abdullah’tan geldi.

Abdullah, verilen silahların Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içinde bulunan gruplara dağıtılacağını ve silahları Türkiye’ye karşı kullanma durumlarının olmadığını söyledi.

Abdullah şunları söyledi:

Bizim Türkiye’ye karşı savaşmak gibi bir niyetimiz yok. Türkiye altı yıldır bize saldırıyor ama biz her zaman sınırlarımızı koruduk ve komşuluk ilkelerine bağlı kaldık. Bundan sonra bizim Türkiye’ye karşı savaşmak ve bu silahları Türkiye’ye karşı kullanmak gibi bir niyetimiz de olamaz. Biz demokratik ve barışçıl bir mücadele sürdürüyoruz.

  ABD: YPG'ye verilen silahlar geri alınmayacak
Previous post
İhraç edilen barış imzacısı akademisyen gözaltına alındı
Next post
Diyarbakır’da gözaltı operasyonları: Mukaddes Alataş da gözaltında