Ana SayfaGüncelYüksel Caddesi esnafı polis ablukasına tepkili: Batmak üzereyiz

Yüksel Caddesi esnafı polis ablukasına tepkili: Batmak üzereyiz

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmadan önce açlık grevi yaptığı Yüksel Caddesi ve bağlantılı sokakların polis tarafından ablukaya alınması esnafı mağdur etmeye devam ediyor.  CHP’li vekil Ali Haydar Hakverdi’nin de katıldığı toplantıda konuşan esnaflar, ablukaya “Batmak üzereyiz” diye tepki gösterdi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın tutuklanmadan önce ‘işe dönme’ talebiyle açlık grevi yaptığı Yüksel Caddesi ve bağlantılı sokaklardaki polis ablukası devam ediyor.

Polis ablukası nedeniyle iş yapamadıkları için mağdur olan esnaflar sorunun çözümü için TMMOB Ankara Şubesi’nde CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin de katıldığı bir toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşan esnaflar, yüzün üzerinde esnafın polis ablukası nedeniyle kapalı olduğunu belirterek, büyük zarar yaşadıklarını ve durumun bir an evvel sona erdirilmesini istediklerini söyledi.

Esnaflar, vergi yapılandırma borçlarının son ödeme tarihinin yaklaştığını, ancak iş yapamadıkları için ödeme gerçekleştiremediklerini belirterek borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi ve batmak üzere olduklarını söyledi.

Esnafın taleplerini dinleyen CHP’li Ali Haydar Hakverdi, valilik ile daha önce defalarca telefonda görüştüklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Hakverdi, taleplerin ilgili kurumlara iletileceğini ancak bir çözüm bulunması noktasında söz veremeyeceklerini dile getirdi. Hakverdi, CHP olarak esnafın durumunu da göz önünde bulundurarak oturma eylemi yapmadıklarını ve ‘volta atma eylemlerine’ Güven Park önünde devam ettirdiklerini belirtti.

Hakverdi’nin sözlerine tepki gösteren bir esnaf, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu hatırlatarak vatandaşların eylem yapma hakkı olduğunu bunun polis ablukasına gerekçe olamayacağını söyledi.

Toplantıda söz alan bir esnafın “İnsan Hakları Anıtı önünden gitsinler başka yerde eylem yapsınlar” ifadeleri ise diğer esnafların tepkisine neden oldu.

Gülmen ve Özakça’nın tıpkı kendileri gibi işlerini ve ekmeklerini talep ettiklerini ve bu nedenle açlık grevinde bulunduklarını belirten esnaflar, bu sözler üzerine alkışlarla toplantıyı terk etti.