Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemde olan CHP’li vekillerden Yılmaz: Sokakları sahipsiz bırakmayacağız

Yüksel’de eylemde olan CHP’li vekillerden Yılmaz: Sokakları sahipsiz bırakmayacağız

HABER MERKEZİ – Eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi’nde eylemde olan CHP’li vekillerden Necati Yılmaz, Türkiye’nin bir cezaevine çevrildiğini belirterek “Bu büyük cezaevinin avlularında volta atıyoruz” dedi. Yılmaz, eylemlerine devam edeceklerini belirterek de sokakları sahipsiz bırakmayacaklarını söyledi.


Haber: ALTAN SANCAR


Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından Yüksel Caddesi’nde oturma ve ‘volta atma’ eylemi yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinden Necati Yılmaz, Yüksel Caddesi’nde devam eden polis ablukasını ve eylemlerini Gazete Karınca’ya değerlendirdi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz, sokakları sahipsiz bırakmayacaklarını ve eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Mağdurların sesi olacaklarını ifade eden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye’nin sokakları cezaevi avlusuna dönüşmüştür

CHP Milletvekili Necati Yılmaz

İki gün önce İnsan Hakları Anıtı abluka altına alındı ve 10 metrekarelik alan polisbariyerleri ile çevrildi. Bu alanın içinde bir insan hakları anıtı, iki tane ağaç, bir buket çiçek ve 6 tane milletvekili bulunuyordu. Kuşatılan alan Türkiye’nin en özgür alanıydı, çünkü herkes o anıtın altında bu despotik düzene karşı karşı itirazlarını yükseltiyordu. Söyleyenler devamlı olarak gözaltına alınıyordu, işkenceye maruz kalıyordu. Ancak iki eğitimci, tüm bu uygulamalara rağmen ısrarla tepkilerini dile getirdiler. Ancak seslerini 500 metre ötedeki meclise duyuramadıkları için açlık grevi ile kendilerini ifade etmeye başladılar. Ancak iktidar kendilerine  ‘Eyleminiz ölüm orucuna dönüşebilir, Gezi ve Tekel direnişine benzer direnişlere yol açabilir bu nedenle sizleri tutukluyoruz’ dedi. İktidar aslında burada ‘Biz sizi açlığa mahkum edebiliriz, ancak siz edemezsiniz; bizden habersiz ölemezsiniz’ demek istedi.”

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gözaltına alındığında, bizler salıverilmedikleri takdirde iki eğitimci şahsında ülkede yaşanan mağduriyetlere  dikkat çekeceğiz ve destek olmaya devam edeceğiz dedik. Kim olduğuna bakmadan bu cunta sürecinin mağdurlarının sesi ve destekçisi olacağız dedik. Tutumumuzun ve sözümüzün gereği olarak bugün buraya 20-25 vekilimiz ile buraya geldik, ancak bizleri İnsan Hakları Anıtı’nın bulunduğu bölgeye sokmadılar. 12 Eylül’de sokağa çıkmak yasaktı, şimdi AKP faşizminde de sokağa girmek yasaklanmış durumda. Eğer ülkenin sokaklarına girilemiyorsa, bu ülke cezaevine dönüşmüş demektir. Eğer ülke artık bir cezaevi ise ülkenin caddeleri ve sokakları da birer cezaevi avlusuna dönüşmüş demektir. Bizler de yurttaşlar olarak, bu büyük cezaevinin avlularında volta atıyoruz. Kimse gaz veya kurşun sıkmıyoruz, biz volta atıyoruz.

Sokakları sahipsiz bırakmayacağız

Eylemlerine devam edeceklerini belirten Necati Yılmaz, sokakları sahipsiz bırakmayacaklarına da vurgu yaptı.

Biliyoruz ki bizler yürüdükçe sokaklar özgürleşecek, önce bu sokakları ardından ülkenin tamamını yürüyüşlerimiz ile özgürleştireceğiz. Tek adam ve baskı rejiminin korktuğu iki tarih var: Biri 7 Haziran bir diğeri de 16 Nisan referandumu. Bizler barış ve demokrasi dilini kullandıkça AKP’nin ortaya koyduğu baskı dili deşifre oldu ve iktidardan kovuldular. Bizler doğru yeri yakaladığımıza inanıyoruz, demokratik ve barışçıl yöntemler ile bu despotik rejime itiraz edeceğiz. Sokakları sahipsiz bırakmayacağız ve yürüyeceğiz, yürüdüğümüz sokaklarla birlikte ülkemiz de özgürleşecek.

‘Volta’ eylemi

Aralarında CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Ali Şeker, Necati Yılmaz, Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı ve Eren Erdem’in de bulunduğu siyasetçiler, sabah saatlerinde geldikleri Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önüne yaklaştırılmamıştı.

CHP’li milletvekilleri durumu protesto etmek için ‘volta atma’ eylemi başlatmıştı.