Ana SayfaÇalışma Yaşamı111 gündür açlık grevindeki eğitimciler için 111 isimden açıklama: Devlet adım atsın

111 gündür açlık grevindeki eğitimciler için 111 isimden açıklama: Devlet adım atsın

HABER MERKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 111. gününde. Eğitimcilerin taleplerinin kabul edilmesi amacıyla 111 isim yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz” denildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi 111. gününde.

Aralarında Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, Barış Pirhasan, Ercan Kesal, Ferzan Özpetek, Gülriz Suriri, Hale Soygazi, Halil Ergün, Hasibe Eren, Hayko Cepkin, Lale Mansur, Latife Tekin, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Müjdat Gezen, Nejat Yavaşoğulları, Pelin Batu, Rutkay Aziz, Selçuk Yöntem, Sabahat Akkiraz, Sıla Gençoğlu, Sevinç Erbulak, Suavi, Şevket Çoruh, Tolga Sağ, Tilbe Saran, Zeynep Tanbay, Zülfü Livaneli ve Zuhal Olcay’ın da bulunduğu 111 isim, 111 gündür açlık grevinde olan eğitimciler için bir açıklama yayımladı.

Hürriyet, Evrensel, Cumhuriyet ve BirGün gazetelerinde yayımlanan açıklamada şöyle denildi:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan yalnızca ikisi.

İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar 111 gündür açlar.

Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz.

Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.

111 isim ise şöyle:

  44 kiloya düşen Gülmen: Adalet yerini bulana kadar açlık grevine devam
Previous post
Hindistan'da 'inek maskeli' protesto: Anayasada kadınlar inekler kadar yer bulmuyor
Next post
ABD'li Cumhuriyetçi Senatör: Körfez ülkelerine yeni silah satışına onay vermeyeceğim