Ana SayfaGüncel12 yaşındaki çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan erkeğe rapora rağmen beraat

12 yaşındaki çocuğa sistematik cinsel istismarda bulunan erkeğe rapora rağmen beraat

HABER MERKEZİ – Antalya’da 12 yaşındaki üvey kızına 3 yıl boyunca sistematik olarak cinsel istismarda bulunan erkek delil yetersizliği gerekçesiyle psikiyatri raporuna rağmen beraat etti.

Antalya’da 12 yaşındaki üvey kızını 3 yıl boyunca sistematik olarak cinsel istismara maruz bırakan Y.S. isimli bir erkek Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davadan delil yetersizliği gerekçesiyle beraat etti.

Mahkemenin gerekçeli kararında yer alan psikiyatri raporunda, çocuk tarafından verilen ifadelerin kurgusal özellik taşımadığı, sözlerine itibar edilebileceği yönünde tıbbi kanaate varıldığı belirtildi.

Adli Görüşme Değerlendirme Raporu’nda ise çocuğun anlatımları ile beden dili ve duygu durumu arasında herhangi bir tutarsızlık olmadığı belirtildi.

Jinekolog: Kızın adı çıkar rapor veremem

İstismara maruz bırakılan çocuğun olayı ilk önce anlattığı teyzesi S.Ö. jinekoloğun ‘kızın adı çıkar’ diyerek rapor vermediğini söyledi:

Önce psikoloğa gittik. Psikolog, ‘çocuk doğru söylüyor. Bu kızı o adamdan kurtarın’ dedi ve bizi bir jinekoloğa yönlendirdi. Jinekolog F.D., yeğenimi muayene etti ve ‘Makat kısmında çatlaklık ve zorlama olmuş’ dedi. Rapor istedim ama jinekolog ‘Kızın adı çıkar rapor yazamam’ dedi. Muayene ücreti olarak da 150 lira aldı.

Gerekçeli kararın hüküm bölümünde ise şu ifade yer aldı:

Sanığın inkâra dayalı savunmasının aksine cezalandırılmasına yeter delil elde edilemediğinden beraat etmesine karar verilmiştir.

Avukat Erten: Jinekoloğun ifadesi alınmadı

Karara itiraz ettiklerini söyleyen avukat Burcu Erten, “Tüm ısrarlarımıza rağmen ilk muayeneyi yapan jinekoloğun ifadesi alınmadı. Belki de kendisinden alınacak ifade olayın seyrini değiştirebilirdi” diye konuştu.

Previous post
Merkel’e rağmen: Eşcinsel evlilik Almanya Parlamentosu’ndan geçti
Next post
Dış ticaret açığı Mayıs'ta yüzde 43 arttı