Ana SayfaGüncel20 vali merkeze alındı, operasyon bölgelerindeki valilerin yeri değiştirildi

20 vali merkeze alındı, operasyon bölgelerindeki valilerin yeri değiştirildi

HABER MERKEZİ – 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Merkeze alınan valiler arasında Ağrı Valisi Musa Işın, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Van Valisi İbrahim Taşyapan yer alırken; değiştirilen valiler arasında ise Diyarbakır, Ağrı, Van, Dersim gibi operasyon ve çatışma bölgelerindeki valilikler var.

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi.

Değiştirilen valiler arasında Diyarbakır, Ağrı, Van, Siirt, Bitlis, Urfa, Dersim gibi son 2 yılda operasyonların yürütüldüğü, çatışmaların ve sivil ölümlerin yaşandığı kentlerin valileri de var.

Merkeze almalar

Atama kararnamesine göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile 19 ilin valisi merkeze alındı.

Merkeze alınan valilerden 9’unu büyükşehir kapsamındaki Aydın, Denizli, Eskişehir, Malatya, Muğla, Sakarya, Samsun, Urfa ve Van valileri oluşturdu.

Yer değiştirmeler

Kararnameyle, 20 ile yeni vali atanırken, 19 il valisi ise yer değiştirdi.

Özellikle çatışma ve sivil ölümlerin yaşandığı Kürt illerine yönelik değişikliklerin bir kısmı şu şekilde:

Bilecik Valisi Süleyman Elban, Ağrı Valiliğine; Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis Valiliğine; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Valiliğine; Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Mersin Valiliğine; Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Muş Valiliğine; Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Valiliğine; Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak Valiliğine; Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Van Valiliğine; Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Bingöl Valiliğine; Kadıköy Kaymakamı Tuncay Sonel, Tunceli Valiliğine getirildi.