Ana SayfaGüncel731 askerin zehirlenmesiyle ilgili 21 kişi gözaltına alındı

731 askerin zehirlenmesiyle ilgili 21 kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Manisa’daki askeri birlikte yaklaşık 800 askerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile tedavi altına alınmasının ardından aralarında yemek şirketi çalışanlarının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve yemek tedarikçisi şirket de birer açıklama yaptı.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda dün akşam yemeğinin ardından yaklaşık 800 asker gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere ve revire kaldırılmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise zehirlenen asker sayısının 3 bini bulduğunu iddia etmişti.

Biçer, Twitter adresinden şunları yazmıştı:

Hepsinde çok sayıda asker var. Tedavi gören askerler akşam yemeğinde tavuk yediklerini söyledi. Burası 6 bin askerin olduğu en büyük birliklerden biri. 3 binin etkilendiği ve birliğe sahra çadırları kuruldu diyebilirim. Aralarında durumu ciddi olanlar var.

Manisa Savcılığı: 731 asker zehirlendi, 21 kişi gözaltında

Yaşananların ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Aralarında askeri birliğin yemeklerini veren yemek şirketinin çalışanlarının da olduğu 21 kişi gözaltına alındığı duyuruldu.

Gözaltına alınanlar Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hürriyet gazetesinin haberine göre gözaltına alınanlar arasında şirket yöneticileri de var.

Savunma Bakanı: Zehirlenen askerler arasında akşam yemeği yemeyenler de var

Manisa’daki olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan da bir açıklama geldi.

Meclis’te açıklama yapan Işık, hiç yemek yemediği halde zehirlenen askerlerin bulunduğunu söyledi.

Işık, şu anda yoğun bakımda sadece bir asker bulunduğunu ve hayati tehlikesinin bulunmadığını kaydederken, ayrıca 24 askerin de tedbir amaçlı müşahade altında tutulduğunu belirtti.

Olayla ilgili araştırmanın sürdüğünü belirten Işık, “Sadece yemekten zehirlenenler vakası olarak değerlendirmiyoruz, tüm ihtimalleri hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz. Aynı bölükten olması vakanın sadece yemekten dolayı zehirlenme olmayacağı, dış etmenlerin de olabileceğini ortaya çıkardı. Bu konudaki araştırmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

Yemek şirketinden açıklama

731 askerin zehirlenme belirtileriyle hastanede tedavi altına alınması sonrasında, askeri birliğe yemek tedarikçiliği yapan Rota Yemekçilik A.Ş. olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, şirketin günde yaklaşık 130 bin kişiye yemek verdiğine işaret edilerek şunlar kaydedildi:

Rota Yemekçilik 2005 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteriyor. Şirketin yaklaşık 2 bin 500 çalışanı bulunuyor. Birçok kuruma sunulan tüm yemekler, sağlık koşullarına uygun, büyük bir titizlikle hazırlanıyor. Ortada henüz, herhangi bir tarafın sorumluluğunu ortaya koyan bilimsel bir rapor yok. Laboratuvar sonuçları gelmediği halde şirketin bu kadar baskıya ve ithama maruz kalması üzüntü verici. Sayın Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın açıklamasını önemli görüyoruz. Sayın Bakan Işık, yemediği halde etkilenenlerin olduğunu açıkladı. Yine Sayın Bakan açıklamasında ‘Sadece yemekten zehirlenenler vakası olarak değerlendirmiyoruz, tüm ihtimalleri hesaba katan bir çalışmayı yürütüyoruz’ diyor. Ortaya çıkacak laboratuvar sonuçları durumu tüm açıklığı ile ortaya koyacaktır.

İlk değil

Aynı birlikte önceki akşam saatlerinde de 69 asker karın ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırılmış ve tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edilmişlerdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'den 'Hayır' cephesine "Adalet Yürüyüşü" çağrısı
Sonraki Haber
SOKAK AKADEMİSİ | Dönemin son dersinde 'hakikat' anlatıldı