Ana SayfaGüncel8. gününde ‘Adalet Yürüyüşü’ büyüyerek devam ediyor

8. gününde ‘Adalet Yürüyüşü’ büyüyerek devam ediyor

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün 8. gününde yaptığı açıklamada, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef alan sözlerine yanıt verdi, “Bu ülkede adaletsizlik olsun diyorsa demeç vermeye devam etsin” dedi. Yürüyüşe ilişkin Gazete Karınca’ya değerlendirmelerde bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz da ‘gençliğin heyecanlı olduğunu’ ve ‘İstanbul’a yaklaştıkça sürprizlerinin olacağını’ belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara Güvenpark’tan başlatılan “Adalet Yürüyüşü” bugün 8’inci gününde.

Yürüyüşün 8. gününe Bolu’nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar köyü mevkisinden başlarken, CHP lideri öncesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin” sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ben adaleti savunuyorum, Bahçeli de adalet savunuyorsa gelsin benimle birlikte yürüsün. ‘Hayır, ben bu ülkede adalet istemiyorum’ diyorsa da demeç vermeye devam etsin” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

Toplumun herkesiminden olumlu tepkiler geliyor. Yaşı, cinsiyeti, kimliği ne olursa olsun tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Herkes için yürüyorum. Yeter ki adalet gelsin.

Mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiştir. Biz demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin yürürlükte olmasını istiyoruz.

Güvenpark’ta başlattığımız yürüyüşümüze adalet diye başladık, adalet diye sonlandıracağız. Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka ülkeden destek arayışına girmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur.

Rabbimiz “adaletle hükmedin” diyor. Bu nedenle adalet soylu bir kavramdır. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya’ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum.

Açın Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Ben adaleti savunuyorum, Bahçeli de adalet savunuyorsa gelsin benimle birlikte yürüsün. Hayır ben bu ülkede adalet istemiyorum diyorsa demeç vermeye devam etsin.

‘İstanbul’a yaklaştıkça sürprizler yapacağız’

Yürüyüşün 8. gününde Gazete Karınca’ya değerlendirmelerde bulunan CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz ise CHP Gençliği’nin yürüyüşten dolayı heyecanlı olduklarını dile getirerek, İstanbula yaklaştıkça sürprizler yapacaklarını belirtti.

Yürüyüşün İstanbul etabı için hedeflenen 1 milyon kişinin bir araya gelmesine yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

Yürüyüşümüzü başladığı ilk günden bu yana genel başkanımız ile yan yana yürümeye başladık ve buna devam ediyoruz. Güzergah boyunca da çeşitli çalışmalar yürüttük. CHP Gençliği olarak geçtiğimiz yerlerde çeşitli sürprizler yaptık, dağlara taşlar ile talebimizi dillendiren ‘Adalet’ yazılarını yazdık. Şu an için İstanbul’a uzun bir yolumuz kalmış durumda. İstanbul’a yaklaştıkça çeşitli sürprizlerimiz olacak ve talebimizi daha güçlü biçimde dile getireceğiz. Geçtiğimiz yerlerde talebimizi dillendirmeye ve talebimize ilişkin sürprizlerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz.

Maltepe’de alan her ne kadar 750 bin gibi bir kitle için hazırlanmış olsa da önümüze 1 milyon hedefini koyduk. Hedefimiz MYK üyelerimiz tarafından da dillendirilmeye devam ediyor, bizler gençlik olarak 2 milyon gibi bir kitleyi de toplayabileceğimize inanıyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’da düzenlenecek olan etkinliklik için görüşmelerimiz sürüyor ve görüşmelerin sonucuna ilişkin ilerleyen günlerde bilgilendirmeler de yapılacaktır.

‘Taleplerimizi ortaklaştırmayı sürdüreceğiz’

16 Nisan referandumu ardından gençlik olarak ‘Hayır’ bloğunun büyütülmesi yönünde beklentilerinin olduğuna vurgu yapan Yılmaz, başlatılan yürüyüş nedeni ile heyecanlı olduklarını ve Kılıçdaroğlu’nun arkasında yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Yürüyüş boyunca bağımsız gençlik örgütleri ile birlikte taleplerin ortaklaştırılacağına dikkat çeken Emre Yılmaz şunları kaydetti:

Yürüyüşün her aşamasında çeşitli bağımsız gençlik örgütleri de bizlere desteklerini sunmaya devam ediyor. Öğrenci Kollektifleri yanımızdaydı ve ‘Üniversiteye Özgürlük’ tişörtleri ile yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz boyunca duraklarda gençlik örgütleri ile birlikte hareketlerimiz devam edecek ve taleplerimizi ortaklaştırmayı sürdüreceğiz.

Gençlik olarak 16 Nisan sonrasında ortaya çıkan sonuçların ardından ‘Hayır’ bloğunun büyütülmesi adına çeşitli beklentilerimiz vardı ve buna yönelik taleplerimizi de dillendirdik açık konuşmak gerekirse. Ancak geldiğimiz bu süreçte genel başkanımız ile birlikte böylesi bir yürüyüşe başlamış olmak bizler açısından oldukça değerli. Yürüyüş kararı ve yürüyüşün kendisi gençlik adına oldukça büyük bir heyecan uyandırdı. Yürüyüş ile birlikte bahsettiğimiz gibi çeşitli gençlik örgütleri de buraya gelerek desteklerini sunmaya devam ediyorlar. Gençlik heyecanlı, çünkü genel başkanın azmini ve kararlılığını görüyor. Genel başkanımız ile birlikte önümüzdeki uzun yolu tamamlayacağız ve talebimizi dillendirmeye devam edeceğiz.