Ana SayfaDünyaABD Suriye ordusuna bağlı güçleri vurdu

ABD Suriye ordusuna bağlı güçleri vurdu

HABER MERKEZİ – ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon uçakları, Suriye ordusuna bağlı güçleri vurdu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona bağlı uçaklar, Suriye’nin Tanf kenti yakınlarında Suriye ordusuyla hareket eden güçlere hava saldırısı düzenledi.

Koalisyonun açıklamasında, “Daha önceki uyarılara rağmen rejime destek veren güçler, çatışmaları önleme bölgesine giriş yaptı” ifadesi yer aldı.

Saldırının hedefindeki güçlere ilişkin verilen bilgide ise, “Tanf bölgesinde bulunan koalisyon ile müttefik güçlere tehdit unsuru oluşturan tanklar, topçu birlikleri, hava savunma sistemleri, silah taşıyan teknik araçlar ve 60’ın üzerinde asker söz konusu” denildi.

Koalisyon, Suriye yönetimiyle savaşmak istemediğini, ancak gereklilik halinde kendini savunacağını açıkladı.

Açıklama şu ifadeler yer aldı:

Koalisyon Suriye yönetimi veya rejim yanlısı güçlerle savaşmak niyetinde değil, ancak rejimi destekleyen güçlerin çatışmaları önleme bölgesinden çıkmayı reddetmeleri halinde kendini savunmaya hazır.

İlk hava saldırısı değil

ABD 7 Nisan’da Suriye rejimine ait bir hava üssünü vurmuştu.

Humus yakınlarındaki El Şayrat hava üssünü hedef alan hava saldırısında Pentagon’un açıklamasına göre ABD savaş gemilerinden 59 Tomahawk füzesiyle üssün farklı noktalarının vurulduğu belirtilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump saldırı emrini kendisi verdiğini söylemiş, Rusya’dan ise saldırı için en son “ABD ile çatışmaya ramak kaldı” açıklaması gelmişti. Hava saldırısına Suudi Arabistan, İngiltere ve İsrail’in yanı sıra Türkiye’den de destek gelmişti.

ABD, saldırıya gerekçe olarak Suriye’de 70’i aşkın kişinin ölümüne yol açan ve Esad rejimine bağlı güçlerin sorumlu tutulduğu kimyasal saldırı iddialarını göstermişti.