Ana SayfaGüncelAçlık grevinde 107. gün: Gülmen sıvıyı dahi zor alıyor, Özakça’nın kulakları tıkanmaya başladı

Açlık grevinde 107. gün: Gülmen sıvıyı dahi zor alıyor, Özakça’nın kulakları tıkanmaya başladı

HABER MEREKEZİ – Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe dönme talebiyle 227 gündür direniyor, 107 gündür de açlık grevindeler. İki eğitimcinin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Esra Özakça, ikisinde de kas ağrılarının yoğunlaştığını, Semih Özakça’nın kulaklarının tıkanmaya başladığını bildirdi. Özakça Nuriye Gülmen’in ise artık sıvı alımında dahi zorlandığını belirtti.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile mesleklerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi bugün 107’inci gününde.

23 Mayıs’tan bu yana tutuklulukları devam eden eğitimcilerin sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaşan Özakça’nın eşi Esra Özakça, iki eğitimcide kas ağrılarının yoğunlaştığını bildirdi.

Özakça kendi sesini dahi zor duyuyor

Twitter’dan açıklama yapan Esra Özakça, “Semih’in kulakları tıkanmaya başlamış. Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor” dedi.

Gülmen sıvı alımında zorlanıyor 

Özakça, Nuriye Gülmen’in ise boyun kasları ve göğüs kaslarında çok yoğun ağrı olduğunu kaydetti ve “Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor” dedi.

Özakça son olarak “Bunlar dışında ikisi de sizleri çok sevdiğini iletiyor” mesajını paylaştı.