Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 11. günü: Bayramda da yola devam

‘Adalet Yürüyüşü’nün 11. günü: Bayramda da yola devam

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 11. gününde. Ramazan Bayramı’nda da yola devam edecek olan Kılıçdaroğlu, önce bayram namazını kıldı ardından yürüyüşü takip eden gazetecilerle bayramlaştı. Kılıçdaroğlu, ‘Bu bayram umarım Türkiye’de de adaletin başladığı bir süreç olur’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe Ramazan Bayramı’nda da devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, bayram namazını Bolu’da bulunan kamp alanı yakınlarındaki Karacaağaç köyündeki camide kıldı.

Yürüyüşün 11. gününde basın açıklaması düzenleyen ve soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde bayram namazı için gittiği camide rahatsızlık geçiren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘Bu ülkede huzura ihtiyacımız var’

Kılıçdaroğlu bayram mesajında ise ‘Adaletin ne kadar önemli olduğunu bayramlar da gösteriyor. Aile içinde de adaletli davranırız. Bu bayram umarım Türkiye’de de adaletin başladığı bir süreç olur’ dedi.

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, ‘Ağır bir görev üstlendiniz’ diyerek Gülmen ve Özakça’ya grevlerini sonlandırma çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun Bolu’da düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmadan satırbaşları şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş bu vesile ile kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim.

Bayramların bizim değerlerimiz için önemli bir yeri var. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bayramlar da gösteriyor. Aile içinde de adaletli davranırız. Bu bayram umarım Türkiye’de de adaletin başladığı bir süreç olur. Biz yürüyüşümüzü kararlılıkla, sevgiyle, hoş görüyle sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu biliyor.
İnsanlar farklı şeyler düşünebilirler. Ama bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Yürüyüşümüzü temel amacı haksızlık olmasın, evrensel hukuk kurallarına uyalım. Türkiye’de demokrasinin geliştiğini tüm dünyaya duyurmuş oluruz.

Kaç adım attığımı bilmiyorum. 3’te 1’ini geldik. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdük. Gösteriş için, bireysel çıkar için bunu yapmıyorsunuz. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, iktidar partisinden katılanlar olsun. Ortada bir gerçek var. Ankara- İstanbul yolunu yürüyeceğiz. Terazi olmadığı için kilo alıp verdim mi bilmiyorum. Ama biraz verdim.

Nuriye Gülmen- Semih Özakça. İki değerli arkadaşa seslenmek isterim. Lütfen açlık grevini bırakın. Siz sadece görevinize dönmek istiyorsunuz. Görevine son verilen yüzbinlerce insan var. Yapılan işlerde haksızlık olduğunu iktidar kanadı da biliyor. Hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir görev üstlendiniz.

Bozkurt işareti açıklaması

‘Adalet Yürüyüşü’nün 10 gününde güzergah üzerinde kendisine bir araçtan yapılan bozkurt işaretine aynı biçimde karşılık vermesine dair de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Benim yaptığım her hareket emin olun samimi. İçten pazarlıklı bir insan değilim. Eksiğim olabilir, yanlışım da olabilir. Eğer bozkurt işareti yapan birisi beni destekliyorsa benim de desteklemem lazım benim de alkışlamam lazım. İnsanlar eleştirebilirler, eleştirinin de belli bir düzeyde olması lazım.

Kılıçdaroğlu, bayramlaşmanın ardından ‘Adalet Yürüyüşü’nün 11’inci gününün ilk etabına 15.30’da konaklama alanı olan Kamyon ve Tır Parkı’ndan başlayacak.

 

Previous post
İnanmış gibi yapın inanacaksınız - Arif Altan
Next post
Halkın ikili kimliği: Bir halk nedir? - Giorgio Agamben