Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde Kani Beko: Türkiye’nin her yerine yayılmalı

‘Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde Kani Beko: Türkiye’nin her yerine yayılmalı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde Bolu’ya doğru yola çıktı. Kılıçdaroğlu’na bugünkü yürüyüşünde DİSK Genel Başkanı Kani Beko da eşlik ediyor. HDP’li 12 milletvekilinin tutuklu olduğuna dikkat çeken Beko, “Türkiye’deki adalet sorunu genel bir sorun. bütün bunlar için yürümek lazım” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 6’ncı gününde.

Dün akşam Bulak köyünde konaklayan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler bugünkü yürüyüşüne saat 08.00 sıralarında başladı.

Bolu’ya doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, her gün gerçekleştirdiği basın açıklamasını bugün grup toplantıları nedeniyle yapmadı.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısını öğlen saat 13.30’da Çamlıdere yol ayrımında gerçekleştirecek.

Bugün ‘Adalet Yürüyüşü’ne, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve bağlı sendikalar ile DİSK Başkanı Kani Beko da katıldı.

Beko: Yürüyüş Türkiye’nin her yerine yayılmalı

dihaber’e konuşan Kani Beko, “Türkiye’deki adalet sorunu genel bir sorun. Herkes bu çerçevede harekete geçmeli” dedi.

HDP’li milletvekillerinin de tutuklu bulunduğunu hatırlatan Beko şunları söyledi:

Cezaevinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş dahil olmak üzere 12 milletvekili bulunuyor. Binlerce kamu emekçisi işten atıldı. Taşeronlar adalet talep ediyor. Kadınların, gençlerin adalete ihtiyacı var. Bütün bunlar için yürümek lazım.

Yürüyüşü İstanbul’da milyonlarca kişinin karşılaması için çağrı yapan Beko, yürüyüşün Maltepe Cezaevi’yle sınırlı kalmamasını, Türkiye’nin her yerine yayılması gerektiği dile getirdi.

‘Yürüyüşü bir seferberliğe dönüştürmek istiyoruz’

Yürüyüşe dün katılan ve dihaber’den Kenan Kırkaya’ya konuşan Halkevleri’nin Genel Başkanı Oya Ersoy ise bunun CHP’nin yürüyüşü olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

16 Nisan referandumunu hatırlatan Ersoy, ‘Şu an fiilen yürütülen bütün diktatörlük eğilimlerine hayır dedik. Yürüyüşü de ilk günden itibaren Halkevleri olarak bir seferberliğe dönüştürmek istiyoruz’ dedi.

Türkiye’nin dört tarafından adalet ve barış talebini yükseltmek için seferberliği büyütmeyi hedeflediklerine vurgu yapan Ersoy, yürüyüşü sadece Ankara-İstanbul arasıyla sınırlı bir yürüyüş olarak görmemek gerektiğini ifade etti.

Dokunulmazlıklar konusunda CHP’ye eleştirileri olduğunu belirten Ersoy, ‘Bunları bugün bir kenara bırakıp, bu işi CHP’nin yürüyüşü olmaktan çıkarmalıyız. Gün diktatörlük sistemine karşı hep birlikte mücadele etme günüdür’ dedi.

Musa Çam: Dokunulmazlıklar tarihi bir hataydı

Yürüyüşe katılan CHP Milletvekili Musa Çam ise, partisinin dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde izlediği tavır konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Dokunulmazlıklar konusunda CHP’ye yönelik eleştirilere hak verdiğini belirten Çam, kararın son derece yanlış olduğuna vurgu yaptı. CHP’nin dokunulmazlık oylamalarında ‘Evet’ oyu vermesinin tarihi bir hata olduğunu belirten Çam şunları kaydetti:

Dokunulmazlığım kaldırıldı ve yargılanıyorum şimdi. Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz söylemi yanlış bir söylemdir. Bu nedenle evet oyu veren arkadaşlarımız da tarih itibariyle bu işin sorumluluğu altındadır. O dokunulmazlığın kaldırılması nedeniyle birçok milletvekili yargılandı ve tutuklandı. En son bizim milletvekilimiz tutuklandı. O dokunulmazlığın kaldırılmasına evet oyu vermek ve parmak kaldırmak tarihi bir hata ve yanlıştır. Bunu kabul etmemiz ve bir özeleştiri yapmamız gerekiyor. Bu yürüyüş bu özeleştiriyi de kapsayabilir.