Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’inci gününde AKP’ye mesaj: ‘Gök kubbeyi dar ederiz’

‘Adalet Yürüyüşü’nün 7’inci gününde AKP’ye mesaj: ‘Gök kubbeyi dar ederiz’

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’, yedinci gününde devam ediyor. Yürüyüşe her kesimin katılım gösterdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik ‘tutuklama’ talimatı verilebileceğini söylerken “Bunlar vız gelir, tırıs gider” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na ilişkin hükümeti uyaran parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise “Genel Başkanımıza dokunurlarsa gök kubbeyi başlarına yıkarız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde Ankara Güvenpark’tan başlatılan “Adalet Yürüyüşü” bugün 7’inci gününde.

Dün akşam Meşe Yaylası’nda konaklayan ‘Adalet Yürüyüşü’ korteji, sabah saat 09.00’da tekrar başladı.

Yürüyüş Bolu’ya yaklaştıkça kalabalıklaşmaya başlarken, 7’nci günde yürüyüşe Soma cinayetinde hayatını kaybeden işçilerin aileleri, Balyoz davasında tutuklananların aileleri ve birçok il ve ilçe örgütü de katıldı.

CHP lideri bu sabah basın toplantısı gerçekleştirmezken Fox TV’ye yaptığı açıklamada  “Yürümeyip ne yapacağım? Demokratik, anayasal hakkımı kullanıyorum” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘lütuf’ açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu “Ne zamandan beri benim doğuştan gelen haklarım, ne zamandan beri anayasanın bana verdiği haklar bir başka kişinin iki dudağında lütfa dönüştü?” diye konuştu.

CHP lideri devamla Erdoğan’a hitaben şunları söyledi:

Her iftar sofrasında oturuyor, beni eleştiriyor. Çünkü onun tek gündemi benim. Beni eleştireceğine karşıma çıksana. Senin cesaretin yok mu, aklın yok mu, mantığın yok mu? Gel, oturalım iki medeni insan gibi ve bana sor. Beni yalancılıkla suçluyor. Şurada yalan söyledi desin. Diyemiyor. Ama ben dünya kadar yalanını söyleyebilirim. Bu kısır tartışmalar içine girmek istemiyorum. Biz bu ülkede adalet istiyoruz. Her vatandaşım için adalet istiyorum.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet yürüyüşü hayır cephesini konsolide edebilir mi, eklenenler olabilir mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi.

Kim adaletten, haktan, hukuktan yanaysa hepsini bu yürüyüşe bekleriz. Ben kimseyi davet etmedim, kimseye gelin demedim. Ama bugün binlerce kişi geliyor ve yürüyüşe destek veriyorlar.

Adaleti toplumun her kesimi için istediğini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Bireysel olarak benim bir sorunum yok. Kızabilirler, yeni bir talimat verebilirler, ‘Kılıçdaroğlu’nu da tutuklayın’ diyebilirler, her şeyi yapabilirler. Bunlar vız gelir, tırıs gider” diye konuştu.

Tezcan: Gök kubbeyi başınıza yıkarız

Adalet Yürüyüşü’ne Bolu’ya bağlı Gerede sınırları içinde moral veren CHP, Merkez Yürütme Kurulu toplantısını burada aldı.

Kurulan seyyar çadırda Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantının ardından parti Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı.

Yargıya müdahale konusunda hükümete eleştirilerde bulunan Tezcan, “Şimdi Genel Başkanımızı tehdit etmeye başladılar. Savcılara da talimat veriyor, ‘Bir gün seni de aynı savcılar çağırabilir’ diyor. Yani, önce sen yürümekten vazgeç. Git evinde otur diyorlar. Oturmayacağız, tehditte pabuç bırakmayacağız” dedi.

Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Savcılara sesleniyor; çağırın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu yürüyüşü sonlandırın. Bırakın çağırmayı, Genel Başkanımıza dönük atılacak herhangi bir adımda gök kubbeyi dar ederiz. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayrimeşru. Sizin iktidarınızın bütün uygulamaları tepeden tırnağa gayri yasal. Yok öyle yağma.