Ana SayfaGüncelAhmet Türk ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılacak: ‘Otoriter rejime karşı birlik oluşturmamız gerekir’

Ahmet Türk ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılacak: ‘Otoriter rejime karşı birlik oluşturmamız gerekir’

HABER MERKEZİ –Ahmet Türk’ten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne destek açıklaması geldi. HDP ile birlikte Kılıçdaroğlu ve yürüyüşçüleri Kandıra karşılayacağını belirten Türk, “Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim, otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe 13’üncü gününde devam ediyor.

Yürüyüşe bir destek açıklaması da görevden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ten geldi.

HDP ile birlikte Kılıçdaroğlu ve yürüyüşçüleri Kandıra karşılayacağını belirten Türk, “Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim, otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir” dedi.

Yürüyüşün desteklenmesi gerektiğini belirten Türk, şunları söyledi:

Partideki arkadaşlarla görüştük. Günü kararlaştırıp ona göre hareket edeceğiz. Yürüyüşü yapan CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlunu ziyaret edeceğiz. Sağlığımın el verdiği kadar yürüyüşe eşlik edeceğim.

Yürüyüş desteklenmelidir. Otoriter rejim karşısında ortak bir birlik oluşturmamız gerekir.

HDP kararını açıklamıştı

Halkların Demokratik Partisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde başlayan ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak kararını vermişti.

HDP, yürüyüş kortejini Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu cezaevine 20 kilometre uzaklıktaki Kandıra sapağında karşılayacağını bildirmişti.

HDP Milletvekili Pervin Buldan ise ‘Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra’da ‘manevi bir karşılama’ yapacaklarını söyleyerek, “Yürüyüş Edirne’ye kadar uzatılırsa bizler de adalet arayışlarının samimiyetine inanarak dahil oluruz” açıklamasında bulunmuştu.