Ana SayfaGüncelAİHM’den Ahmet Şık kararı: ‘Dosyası mümkün olan en kısa sürede incelenecek’

AİHM’den Ahmet Şık kararı: ‘Dosyası mümkün olan en kısa sürede incelenecek’

HABER MERKEZİ – AİHM, tutuklu Cumhuriyet Muhabiri Ahmet Şık’ın dosyasının öncelikli olarak görüşüleceğini belirterek dosyanın “Mümkün olan en kısa sürede inceleneceği” bildirildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), sosyal medya paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Ahmet Şık’ın yaptığı başvuruyu öncelikli olarak inceleyeceğini bildirdi.

Cumhuriyet gazetesinden Kemal Göktaş’ın haberine göre AİHM Yazı İşleri Müdürlüğü’nden Ahmet Şık’ın avukatı Fikret İlkiz’e gönderilen 9 Haziran tarihli yazıda, başvurunun AİHM’nin öncelikli olarak inceleyeceği davalar arasında yer aldığı belirtilerek dosyanın “Mümkün olan en kısa sürede inceleneceği” belirtildi.

AİHM, Nisan ayında Cumhuriyet yazar ve yöneticilerinin yaptığı başvuruyu da öncelikli olarak inceleyeceğini bildirmiş ve bu ayın başında da içtüzüğünde değişiklik yaparak tutuklu gazetecilerin dosyalarına öncelik verilmesinin yolunu açmıştı. 

Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticilerinin yanı sıra tutuklu yazar ve gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan, Atilla Taş ve Murat Aksoy adına yapılan başvurularda da aynı karar verilmişti.