Ana SayfaGüncelAkdeniz Üniversitesi öğrencileri: ‘Eğitimcilere özgürlük’ diyen arkadaşlarımızı serbest bırakın

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri: ‘Eğitimcilere özgürlük’ diyen arkadaşlarımızı serbest bırakın

HABER MERKEZİ – 97 gündür açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumlarına dikkat çektikleri için gözaltına alınan Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin arkadaşları ve aileleri, gözaltındaki altı öğrencinin serbest bırakılmasını istedi.

Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversite’nin mezuniyet töreni sırasında “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük” pankartı açtığı gerekçesiyle dün yapılan ev baskınlarında 6 üniversiteli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına 6 öğrenci için Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya Şubesi’nde, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile gözaltındaki öğrencilerin ailelerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamada konuşan üniversite öğrencisi Berna Şahin, arkadaşlarının işlerine geri dönme talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemlerinin 76’ncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için özgürlük istediklerini vurguladı.

Şahin, “Daha birkaç gün önce onlar özgürlük isterken şimdi arkadaşlarımızın özgürlüğünü isteme sırası bize gelmiştir” dedi.

Üniversite öğrencisi Şahin, devamla şunları ifade etti:

Açlık grevinin 97’nci günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük! Onlara destek olduğu için gözaltına alınan arkadaşlarının Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağı, Selimcan Alabay Musa Badur’a özgürlük!