Ana SayfaGüncelAlmanya’dan Ahmet Şık’a ‘eleştirel gazetecilik’ ödülü

Almanya’dan Ahmet Şık’a ‘eleştirel gazetecilik’ ödülü

HABER MERKEZİ – Almanya’da ana akımın değinmediği haberlere dikkat çekmek için kurulan inisiyatif tarafından tutuklu gazeteci Ahmet Şık’a Günter Wallraf Eleştirel Gazetecilik Ödülü verildi.

Sosyal medya paylaşımları ve haberleri gerekçe gösterilerek 30 Aralık 2016’da tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ahmet Şık’a Günter Wallraf Eleştirel Gazetecilik Ödülü verildi.

Almanya’da ana akım medyanın görmediği konulara dikkat çekmek için kurulan Initiative Nachrichtenaufklarung inisiyatifi tarafından düzenlenen Günter Wallraf Eleştirel Gazetecilik Ödülleri bu yıl 3. senesinde sahiplerini buldu.

Birgün Gazetesi’nden Süyehla Kaplan’ın haberine göre Şık’ın yanı sıra Türkiye’deki basına yönelik baskıya karşı dayanışma amaçlı Almanya’da Türkçe yayın yapan taz.gazete de ödüle layık görüldü.

Köln’de yapılan törene katılan Ahmet Şık’ın Eşi Yonca Şık, önceki gün Ahmet Şık ile görüştüğünü belirterek “Ahmet, ödülü almaktan gurur duyduğunu söyledi” dedi.

Wallraff: Şık örnek aldığım bir gazeteci

Gazeteci-Yazar Günter Wallraff ise ödülün verilme nedenine ilişkin bir konuşma yaptı ve şunları dile getirdi:

Ahmet Şık, 27 yıldır Türkiye’deki anti-demokratik uygulamaları ve hukuksuzlukları ortaya çıkarmaktan yorulmadı. Her zaman gerçeğin peşinde olan Ahmet Şık’a bu ödülü vermekten gurur duyuyorum. O, örnek aldığım bir gazeteci.

Wallraff sözlerini Ahmet Şık’tan bir alıntıyla sonlandırdı:

Bu baskı ve zulümden; iktidardakilerin korktuğu, bizim ise hayal ettiğimiz yeni bir hayat doğacaktır. Bunun için mücadelemizi sürdürmek zorundayız!