Ana SayfaGüncelAnkara Katliamı’ndan yaralı kurtulmuştu: 20 aydır yaşam mücadelesi veren Mustafa Budak hayatını kaybetti

Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulmuştu: 20 aydır yaşam mücadelesi veren Mustafa Budak hayatını kaybetti

ANKARA – Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulan ve 20 ay boyunca yaşam mücadelesi veren Mustafa Budak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

10 Ekim 2015’te Ankara’da düzenlenecek olan ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen canlı bomba saldırılarında yaralanan ve 20 aydır tedavi gören Mustafa Budak sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Budak’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini açıklayan On Ekim Dayanışması, Budak’ın kaybından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Katliamın ardından  Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Budak, daha sonra İzmir’e sevkedilmişti.

İzmir’de fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Budak, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Katliamdan yaralı kurtulan Mustafa Budak, Birgün’den Hüseyin Şimşek’e katliam anında yaşadıklarını şu sözlerle anlatmıştı:

Kızımı aradım. Fotoğraf gönderdim ona. Konuşuyorduk. Telefonu kapattım mı kapatmadım mı bilemeden bir patlama oldu. Elimde telefon patladı sandım. Yere düşmüşüm. Secde vaziyetinde kendime geldim. Bilincimi hiç kaybetmedim. Etraf kol bacak doluydu. Biri beni göstererek ‘bu adam yaşıyor’ dedi. Bize gaz attıklarında beni bir arabaya yüklemişlerdi. Bağıran insanlar vardı ve araba kaldırımın üzerinden gidiyordu. O gazı ben yemedim ama çok insan yedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Gar’ı önünde düzenlenmek istenen ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD canlı bombalar ile saldırı düzenlemişti.

Saldırılarda 101 kişi hayatını kaybederken, 400’den fazla kişi yaralanmıştı.

Saldırılar ile ilgili açılan dava ise Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.




Önceki Haber
HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay'dan bayram mesajı
Sonraki Haber
İnanmış gibi yapın inanacaksınız - Arif Altan