Ana SayfaGüncel‘Asılsız ihbarla’ evleri basılan iki gazeteci 5 gündür gözaltında

‘Asılsız ihbarla’ evleri basılan iki gazeteci 5 gündür gözaltında

HABER MERKEZİ – Evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan, kapatılan DİHA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güzüpek ile Kürtçe editörü Mehmet Ali Ertaş’ın 5 gündür gözaltında tutuluyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güzüpek ve ajansın Kürtçe editörlerinden Mehmet Ali Ertaş’ın kaldığı Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki ev 31 Mayıs’ta polis tarafından basılmış ve iki gazeteci gözaltına alınmıştı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nden tutulan 2 gazetecinin hala ifade işlemleri başlamadı.

‘Asılsız ihbar’

Gazetecilerin avukatı Resul Tamur, müvekkillerinin “ellerinde poşet ve silah bulunan kişilerin evlerine girdiği” yönünde asılsız bir ihbar nedeniyle gözaltına alındıklarını açıklamıştı.

Polis gece GBT kontrolü yapmış sabah evi başmış

Öte yandan Güzüpek ile Ertaş’ın kaldığı eve gece 23.00 sularında gelen polislerin GBT sorgulaması yaparak evden ayrıldığı, daha sonra sabaha karşı 03.30 sularında “İhbar var” diyerek evde arama yaptıkları ve iki gazeteci gözaltına aldığı ortaya çıkmıştı.

ÖGİ: Gözaltında tutulmaları kabul edilemez

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) ve gazeteciler Güzüpek ile Ertaş’ın gözaltına alınmasına tepki göstermiş, “asılsız ihbar” sonucu yapılan gözaltının kabul edilemez olduğunu belirterek iki gazetecinin derhal serbest bırakılmasını istemişlerdi.