Ana SayfaGüncelBahçeli’den ‘damat tahliyelerine’ bir tepki daha: Hukuk herkese lazım

Bahçeli’den ‘damat tahliyelerine’ bir tepki daha: Hukuk herkese lazım

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan AKP’li siyasetçilerin ‘damatlarının’ tahliyesine bir kez daha tepki gösterdi, “Onun damadı diyerek hiçbir suçlunun adalete kıymasına izin veremeyiz, hukuk herkese lazım” dedi. Konuşmasında ‘bağımsızlık referandumu’ kararından ötürü Barzani yönetimini de hedef alan Bahçeli, Barzani’yi, “Erbil oradaysa Ankara burada” sözleriyle tehdit etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ‘FETÖ’den tutuklanıp daha sonra tahliye edilmesine tepki göstermesinin ardından, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’e 4 günde gelen tahliyeyi de eleştirdi.

“Onun damadı diyerek hiçbir suçlunun adalete kıymasına izin veremeyiz”

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, “Arkası sağlammış onun damadı bunun akrabasıymış diyerek hiçbir suçlunun adalete kıymasına izin veremeyiz vermemeliyiz. Yok hastaymış adresi belliymiş bahaneleriyle tutuklanıp serbest bırakılanlar millet vicdanını sızlatmaktadır. Hukuk herkese lazımdır” diye konuştu.

“Eski hakimiyet havzalarımızda niye olmayalım, neyimiz eksik?”

Katar krizi sürerken hükümetin Türkiye’nin Katar’da bulunan Türk üssüne asker gönderilmesine izin veren kanun tasarısını ‘jet hızıyla’ TBMM’de onaylayarak kabul etmesine ‘tam destek’ veren Bahçeli, karara yönelik eleştirilere ise tepki gösterdi.

Tezkereyi eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef alan Bahçeli, “Katar’da kurulacak Türk üssünün körfez ülkelerinin güvenlik ve istikrarına destek vermekten başka bir hedefi yokken, durduk yere bir kaşık suda fırtınalar koparanları anlamak şüphesiz mümkün değildir” değerlendirmesinde bulundu.

“Dünya Doha’dadır. Yedi düvel komşu coğrafyalara demir atmıştır” ifadesini kullanan Bahçeli, “Türkiye, üstelik eski hakimiyet havzalarında niye olmayacaktır? Neyimiz eksik, neremiz yetersizdir? diye sordu, şöyle devam etti:

Türkiye, bekasının müdafaası amacıyla yedek kulübesinde değil sahada olmalıdır; kıyıda, köşede, kenarda değil bölgenin kalpgahında, gerekirse, gücü yeterse kaptan köşkünde bulunmalıdır. Bunun neresi mahsurludur? İddialı olmayalım mı? İrademizi göstermeyelim mi? Aktif, çok yönlü, başkent Ankara merkezli, dünyaya Türkçe bakan bir dış politika istemeyelim mi?

Bahçeli, CHP’de “kompleks, aşağılık duygusu, her şeye kulp takma kurnazlığı” bulunduğunu öne sürerek, Türkiye’nin sınır ötesi faaliyetlerini kötülemenin ‘gayri millilik’ olduğunu savundu.

Barzani yönetimine tehdit: “Erbil oradaysa Ankara burada”

Hükümetin de tepkili olduğu Irak Kürdistan Bölgesi’nin ‘bağımsızlık referandumu’ kararına ilişkin de açıklamalarda bulunan MHP lideri, Barzani yönetimini ise şu sözlerle tehdit etti:

Barzani ateşle oynamaya meraklıysa cayır cayır yanmasının önünü açmak Türk devletinin beka meselesidir. Erbil oradaysa Ankara burada.

“Şırnak ve Hakkari il kalmalı”

Öte yandan Bahçeli, Şırnak ve Hakkari’nin ilçe yapılmasına yönelik girişime de tepkiliydi.

Bahçeli, “35 milletvekilimiz var alayı yanınızda. Hakkari il kalmalı Şırnak il kalmalı başka nereye yapıyorsanız yapın o sizin bileceğiniz iştir” dedi.