Ana SayfaDünyaBahreyn: Katar’da yabancı askerlerin bulunması gerilimi tırmandırır

Bahreyn: Katar’da yabancı askerlerin bulunması gerilimi tırmandırır

HABER MERKEZİ – Bahreyn Dışişleri Bakanı Khalid Bin Ahmed Al Khalifa, yabancı askerlerin ve zırhlı araçların Katar’da konuşlandırmasıyla ilgili açıklama yaptı. Al Khalifa açıklamasında, ‘anlaşmazlığın ilk başta askeri olmayan nedenlerle çıktığını, Katar’ın askeri alanda attığı adımlarla gerilimi tırmandırdığını’ söyledi.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Khalid Bin Ahmed Al Khalifa, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın aralarında yer aldığı 13 ülkenin “terörü desteklediği” gerekçesiyle diplomatik bağlarını kestiği Katar ile ilgili açıklama yaptı.

Katar ile olan krizi, ‘askeri olmayan, güvenlikle ilgili ve siyasi bir anlaşmazlık’ olarak nitelendiren Al Khalifa, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Ancak yabancı askerlerin ve zırhlı araçlarının konuşlandırılması, ileride Katar’ın sorumluluğunu taşıyacağı askeri bir kızıştırma olayıdır” diye yazdı.

TSK birlikleri Katar’da

Katar’a Türk askeri konuşlandırılmasını öngören karar tasarısı geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilmişti.

Tasarının Meclis’te kabul edilmesinin ardından ise önce 3 kişilik askeri heyet üs kurma çalışmaları için Katar’a gitmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da yer aldığı bir heyet Katar’a ziyarette bulunmuştu.

Son olarak TSK 5 zırhlı araç ve 23 personelden oluşan askeri birliğin, Katar’ın Başkenti Doha’daki askeri üsse konuşlandığını duyurmuştu.

Körfez’deki dört Arap ülkesi, bölgedeki krizin çözümü için Katar’ın önüne 13 maddelik bir talep listesi koymuştu.

Taleplerden biri, Türkiye’nin Katar’daki askeri üssü kapatılması ve Katar’ın Türkiye’yle askeri ortaklığının sonlandırılmasıydı.


Karınca Dış Haberler