Ana SayfaGüncel‘Batman’ efsanesi Adam West hayatını kaybetti

‘Batman’ efsanesi Adam West hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Oynadığı Batman rolüyle hafızalara kazınan Amerikalı aktör Adam West, 88 yaşında hayatını kaybetti.

1960’lı yıllarda yayınlanan televizyon serisindeki Batman rolüyle hafızalara kazınan Adam West, 88 yaşında hayatını kaybetti.

West, bir süredir lösemiyle mücadele ediyordu.

Ailesi, West’in resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı:

Hepimizin sevdiği Adam West dün gece vefat etti. O, en iyisiydi. Onu çok özleyeceğiz ve sizlerin de özleyeceğini biliyoruz.

West’in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren çoğu kişinin ortak noktası, West’in oynadığı Batman karakterinin çocukluk kahramanları olmasıydı.

Yazar Neil Gaiman, Twitter’dan “Huzur içinde yat Adam West. 1987 yılında bir kere karşılaşmaştık, fakat çocukluğum için ne anlama geldiğini söyleyemeyecek kadar çok utanmıştım ve de aptalca bir ‘havanın’ içerisindeyim” diye yazdı.

‘Shaun of the Dead’ yönetmeni Edgar Wright ise, “Elveda Adam West. Sen BENİM Batman’imdin. Böylesine eğlenceli, havalı ve karizmatik bir aktör. Seriyi çocukken de seviyordum, şimdi de seviyorum. POW’’ mesajını Twitter’dan paylaştı.

Adam West, “Batman’i kahkahalar için oynadığını; fakat bunu başarmak için de rolü oynarken hiç komik olmadığını düşünmesi gerektiğini” söylüyordu. Bunun için de ‘sadece maskeyi takmalı ve kimsenin seni tanımayacağını ummalısın’ diyordu.

Adam West kimdir?

Adam West, 11 Eylül 1928 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da dünyaya geldi.

Eğitiminin ardından oyunculuk kariyerine başlayan Adam West, birçok televizyon dizisi ve sinema filminde rol alarak unutulmaz aktörler arasında yer aldı. Özellikle ABC kanalında 3 sezon devam eden Batman serisindeki rolüyle adını tüm dünyaya duyuran Adam West, 88 yaşında hayatını kaybetti.